ABD'de, Suriye'yle normalleşmeye karşı yaptırım tasarısı: 'Türkiye ve Arap ülkelerine bir uyarı'

ABD'de, Suriye'yle normalleşmeye adımlarına yaptırım uygulanması için tasarı hazırladı. ABD'li bir yetkili tasarının "Esad'la ilişki kuran Türkiye ve Arap ülkelerine uyarı" olduğunu söyledi

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de bir grup milletvekili, ABD'nin Beşar Esad'ı Suriye'nin devlet başkanı olarak tanımasını engelleyen ve Suriye hükümetiyle normalleşme adımları atan ülkelere yaptırım uygulamasına imkan veren bir tasarı hazırladı.

Reuters ajansının haberine göre, Demokrat ve Cumhuriyetçi isimlerin imzasını taşıyan tasarı Suriye'ye yaptırımlar uygulayan Sezar Yasası'nın kapsamının genişletilmesini öngörüyor.

Tasarı Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Orta Asya Alt Komitesi Başkanı Joe Wilson, Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Michael McCaul, French Hill ve Brendan Boyle tarafından sunuldu.

Tasarı üzerinde çalışan ve adının açıklanmasını istemeyen bir yetkili, tasarının "Esad hükümetiyle ilişki kuran Türkiye ve Arap ülkelerine, bu nedenle ciddi sonuçlarla karşılaşabileceklerine dair bir uyarı" olduğunu söyledi.

Yetkili, "Suriye'nin Arap Birliği'ne yeniden kabul edilmesi, Kongre üyelerini gerçekten çileden çıkardı ve bir mesaj göndermek için hızla harekete geçme ihtiyacını ortaya koydu" ifadelerini kullandı ve tasarı hazırlanırken ABD Dışişleri Bakanlığı'na da danışıldığını aktardı.

 ABD Dışişleri Bakanlığı ise tasarıyla ilgili yorum yapmadı. (HABER MERKEZİ)