ABD'de polis, elinde kalem tutan siyah vatandaşı öldürdü

Denver kentinde 5 Ağustos'ta yaşanan olayda polisin, Cole'un elindeki tahta kalemini 'bıçak sanarak ateş ettiği' ileri sürüldü. Cole, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin Denver kentinde, Brandon Cole adlı siyah vatandaş polis tarafından vurularak öldürüldü. 5 Ağustos'ta yaşanan olayda polisin, Cole'un elindeki tahta kalemini 'bıçak sanarak ateş ettiği' savunuldu.

Olaya ilişkin vücut kamerası görüntülerini yayınlayan polis departmanı, aile içi şiddet ihbarını yanıtladıklarını aktardı. İddiaya göre Cole'un komşusu, Cole, eşi ve oğlu arasında bir tartışma çıktığını bildirdi. Aile içi şiddet ihbarına yanıt veren polis, olay yerine gitti. Vücut kamerası görüntülerinde, polislerin tekerlekli sandalyesinin yanında yerde oturan kadına iyi olup olmadığını sorduğu kaydedildi.

POLİS, İKİ SİVİL ARKADAYKEN ATEŞ AÇTI

Sokakta tekerlekli sandalyenin yanında kadının “Yapma, eşime silahı çekme lütfen” dediği duyuluyor. Olay yerinde iki polisin bulunduğu, bir polisin Cole'u şok tabancasıyla hedef aldığı ancak tabancanın çalışmadığı görülüyor. Daha sonra polis, Cole'a gerçek mermiyle ateş açıyor. Polis kurşunuyla kasığında vurulan Cole hastanede hayatını kaybederken, polis ateş açtığı sırada Cole'un arkasında olan kadın ve çocuğun ise yaralanmadığı aktarıldı.

'BÜYÜK BİR TRAJEDİ'

Arkasında iki sivil varken ateş açan polisi savunan Denver Emniyet Müdürü Ron Thomas, olayı 'büyük bir trajedi' sözleriyle niteledi. Thomas, "Videoda, polis silahını ateşlediğinde şahsın kendisine çok yakın olduğunu ve arkadaki sivilleri net bir şekilde göremediği belli oluyor. Kesinlikle bu göz önünde bulundurulması gereken bir konuydu ancak saldırıya uğramadan önce harekete geçmek için fazla zamanı yoktu" ifadelerini kullandı. (DIŞ HABERLER)