ABD'de polis, 16 yaşındaki Makiyah Bryant'ı öldürdü

Ohio eyaletinde, bıçaklı saldırı ihbarı üzerine olay yerine giden polisler 16 yaşındaki siyah vatandaş Makiyah Bryant'ı öldürdü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin Ohio eyaletinde, 16 yaşındaki siyah vatandaş Makiyah Bryant polis tarafından vurularak öldürüldü. Columbus kentinde bıçaklı saldırı ihbarı alan polislerin olay yerine geldiği ve Bryant'a birkaç el ateş ettiği belirtildi. Hastaneye kaldırılan Bryant, kurtarılamadı.

'SİYAHLARI ÖLDÜRMEK İÇİN BURADALAR'

Kendisine saldıran kişilerden korunmak için Makiyah Bryant'ın elinde bıçak olduğunu söyleyen teyzesi Hazel Braynt, polislerin hiçbir uyarıda bulunmadan ateş ettiğini belirtti. "Makiyah, polisler geldiğinde kendisini korumaya çalışıyordu ve onlar gelince bıçağı bıraktı" diyen Hazel Bryant, "Polisler, yalan söyleyecek çünkü umursamıyorlar. Artık, siyahları öldürmeyi amaçladıklarını düşünüyorum. Korumak ve hizmet etmek için değil, siyahları öldürmek için buradalar" ifadelerini kullandı. Tay Jones isimli görgü tanığı da, bir kişinin Makiyah Bryant'a saldırdığını söyledi.

'BAŞKA BİR ÇOCUĞU DAHA KAYBETTİK'

Olay, George Floyd'un öldürülmesiyle ilgili yargılanan Derek Chauvin hakkındaki kararın açıklanmasından dakikalar önce meydana geldi. Floyd'un ailesini temsil eden avukat ve sivil haklar aktivisti Ben Crump, Twitter paylaşımında "Başka bir çocuğu daha kaybettik" dedi.

ABD'nin Minneapolis kentinde 25 Mayıs 2020'de siyah vatandaş Floyd'u, boğazına dakikalarca diziyle bastırarak öldüren eski polis Chauvin'in ikinci derece, üçüncü derece cinayet ve ölüme sebebiyet vermekten suçlu bulunduğu açıklanmıştı. (DIŞ HABERLER)