ABD'de özel jet düştü: 5 ölü

Virginia eyaletinde içinde bir çocuğun da olduğu küçük bir özel jet düştü. Kazada uçakta bulunan beş kişinin hepsi yaşamını yitirdi.

Fotoğraf: Reuters
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin Virginia eyaletinde küçük bir özel jetin düşmesi üzerine uçakta bulunan beş kişi hayatını kaybetti. Virginia Eyalet Polisi'nden yapılan açıklamada, IAI Astra 1125 tipi iki motorlu uçağın Hot Springs'teki küçük bir havalimanı yakınlarında düştüğü, jetteki herkesin yaşamını yitirdiği belirtildi. Ölenlerin arasında bir çocuk da bulunuyor. 

'HER ŞEY YANMIŞ, KUYRUK NUMARALARI TESPİT EDİLEMEDİ'

The Associated Press (AP) haber ajansına açıklama yapan bir eyalet polis sözcüsü, uçağın düştükten sonra alev aldığını söyledi. Polis Sözcüsü Rick Garletts, yetkililerin uçağın nerede kalktığını ve nereye inmesinin planlandığını araştırdığını bildirdi. 

Garletts, e-posta yoluyla yaptığı açıklamada, "Küçük bir kaza alanı, her şey yanmış; bu, kuyruk numaralarının tespit edilemez durumda olduğu anlamına geliyor" ifadelerini kullandı. Eyalet polisi, uçak ve yolcularıyla ilgili bilgiye ulaşmak için Federal Havacılık Yönetimi ve Ulusal Ulaştırma Güvenliği Kurulu ile birlikte çalıştıkları bilgisini paylaştı. Yerel basına yansıyan haberlerde de uçağın düştüğü bölgeden beyaz dumanların yükseldiği görüldü. Kazanın ardından bölgeye yakın havalimanı kapatıldı. 

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)