ABD'de Moderna aşısının dağıtımı başladı

ABD'de Moderna'nın geliştirdiği Covid-19 aşısının dağıtımı başladı. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'nin danışma kurulu, aşılamada 75 yaş üzeri kişilerin ve temel sektör çalışanlarının öncelikli olması tavsiyesinde bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de geçtiğimiz hafta sonunda acil kullanım onayı alan Moderna aşısının dağıtımı ülke genelinde başladı. Aşı dozlarının gün sonuna kadar sağlık merkezlerine ulaşmasının beklendiği bildirildi.

'75 YAŞ ÜZERİ KİŞİLERE VE TEMEL SEKTÖR ÇALIŞANLARI AŞILANSIN'

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'nin (CDC) danışma kurulu, Moderna aşısının öncelikli olarak 75 yaş üzeri kişilere ve temel sektör çalışanlarına yapılması gerektiğini duyurdu. Kurul, acil müdahale ekipleri, öğretmenler, mağaza ve market çalışanları da dahil olmak üzere  gıda, tarım, imalat, ulaşım, perakende sektörü çalışanlarının aşılamada öncelikli olması gerektiği tavsiyesinde bulundu.

'GENEL NÜFUS SONBAHARDA AŞILANACAK'

ABD'de 20 Ocak'ta göreve gelecek yeni başkan Joe Biden'ın salgınla mücadele ekibine liderlik edecek olan Dr. Vivek Murthy, aşı dağıtımı ve zaman çizelgesi konusunda 'gerçekçi olmak gerektiğini' ifade etti. Genel nüfusun yaz ortası veya sonbahar başında aşılanabileceğini söyleyen Murthy, "Her şey yolunca giderse, ilkbaharın sonlarına doğru düşük risk kategorisinde yer alan insanlar aşı olabilir. Ancak, aşının yaz ortası veya sonbahar başında genel nüfusa ulaşacağını varsaymak daha gerçekçi olur" dedi.

'DURUM DAHA KÖTÜYE GİDECEK'

Aşı programının baş danışmanı Dr. Moncef Slaoui ise, 'durumun daha kötüye gideceğini' aktardı. Şükran Günü'nün ardından Noel'le beraber vakaların artacağını söyleyen Slaou, "Hala Şükran Günü'nün sonuçlarını yaşıyoruz ve maalesef Noel'de bundan daha kötü olabilir" ifadelerini kullandı. Covid-19 vakalarında artışın süreceğini söyleyen Slaoui, "Ne yazık ki bugün olduğundan daha yüksek rakamlarla karşılaşabiliriz" dedi. (DIŞ HABERLER)