ABD'de maske güncellemesi: Aşılanmış kişiler açık havada maskesiz dolaşabilir

ABD Başkanı Biden, tamamen aşılanmış kişilerin kalabalık olmayan açık alanlarda maske takmadan dolaşabileceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Joe Biden, Covid-19'a karşı tamamen aşılanmış kişilerin kalabalık olmayan açık alanlarda maske takma zorunluluğunun kalktığını duyurdu. Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezi'nin (CDC) korona virüsü aşısı olanlar için yayınladığı yeni kılavuzu açıklayan Biden, "Eğer tamamen aşılandıysanız ve kalabalık olmayan bir dış mekandaysanız, artık maske takmanıza gerek kalmayacak" dedi.

KALABALIK ALANLARDA MASKE ZORUNLU

Konferans, konser veya stadyum gibi kalabalık ortamlarda hala maske takmanın zorunlu olduğunu hatırlatan ABD Başkanı, herkese aşı olma çağrısı yaptı ve "Bilim insanlarımız, tamamen aşılanmış kişilerin açık havada birbirlerine virüs bulaştırma ihtimalinin oldukça düşük olduğunu düşünüyor" ifadelerini kullandı.

YETİŞKİNLERİN ÜÇTE BİRİNDEN FAZLASI TAMAMEN AŞILANDI

CDC, ABD'li yetişkinlerin yarısından fazlasının en az bir doz Covid-19 aşısı yaptırdığını, üçte birinden fazlasının ise tamamen aşılandığını kaydetti. CDC'nin yeni kılavuzunda, aşının gerekli tüm dozlarını yaptırmış kişilerin açık havada yürüyüş, bisiklet gibi aktiviteler sırasında maske takmak zorunda olmadığı belirtildi. Kalabalık ortamlarda maske takma tavsiyesini yineleyen CDC, kuaför, alışveriş merkezi, sinema, müze ve ibadethaneler gibi kapalı alanlarda maskenin hala zorunlu olduğunu aktardı.

'VAKALARIN YÜZDE 10'UNDAN AZI AÇIK HAVADA BULAŞ KAYNAKLI'

Aşılanmış kişiler için kalabalık olmayan açık alanlarda maskesiz etkinliklerin güvenli olduğunu söyleyen CDC Direktörü Rochelle Walensky, "Aşılama yaygınlaşana kadar kapalı alanlarda maske takılmasını tavsiye ediyoruz" dedi. Korona virüsü bulaşının çoğunlukta iç mekanlarda meydana geldiğini belirten Walensky, vakaların yüzde 10'undan azının açık havada bulaş kaynaklı olduğunu ifade etti. (DIŞ HABERLER)