ABD'de kadın-erkek milli futbolcular eşit ücret alacak

ABD'li kadın futbol yıldızı Megan Rapino ve arkadaşlarının mücadelesi sonuç verdi. ABD Futbol Federasyonu, kadın-erkek tüm milli takım oyuncularına eşit ücretlerde kontrat teklif ettiklerini duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- ABD futbolunda, özellikle kadın milli takımının yıldızı Megan Rapinoe ve arkadaşlarının çabasıyla son yıllarda sıklıkla gündeme gelen 'eşit ücret' konusunda bir ilk yaşandı.  

ABD Futbol Federasyonu (USSF), "Cinsel eşitsizlikle mücadelede en iyi yolun, tüm tarafları sisteme eşit şekilde dahil etmekle mümkün olabileceğini düşünüyoruz. ABD'de sporun geleceğini düşündüğümüz için, büyükler kategorisinde forma giyen tüm milli takım oyuncularına eşit ücretlerde kontratlar teklif ettik" açıklaması yaptı.

Açıklamada, teklif edilen ücret ile dünyada en çok kazanan milli oyuncuların ABD'de görev alacağı da vurgulandı. Federasyon, Dünya Kupası'nı erkeklerde ve kadınlarda kazanan takımlara eşit miktarda ödül verilmesi için FIFA'ya da çağrı yaptı.

ABD Kadın Milli Takımı oyuncularının, eşit ücret talebiyle Mart 2019'da ABD Futbol Federasyonu'na karşı açtığı dava reddedilmişti. (AA)