ABD'de ırkçı polis şiddeti: 20 yaşındaki Daunte Wright öldürüldü

ABD'nin Minnesota eyaletinde, trafik kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle durdurulan siyah vatandaş Daunte Wright polis tarafından öldürüldü. Irkçılık karşıtı protestocular sokaklara döküldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin Minnesota eyaletinde Minneapolis kenti yakınlarında, trafik kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle durdurulan 20 yaşındaki siyah vatandaş Daunte Wright polis tarafından vurularak öldürüldü. Olay, geçtiğimiz yıl mayıs ayında George Floyd'un Derek Chauvin isimli eski polis tarafından nefessiz bırakılarak öldürüldüğü yere 16 kilometre mesafede gerçekleşti.

'İkinci ve üçüncü derece cinayet' suçlarından yargılanan Chauvin'in davası sürerken, Daunte Wright'ın Brooklyn Center kentinde öldürülmesinin ardından sokaklara dökülen ırkçılık karşıtı protestocular ile polisler karşı karşıya geldi.

'BOĞUŞMA SESLERİ DUYDUM'

Polis tarafından durdurulduğu sırada oğluyla telefonda konuştuğunu aktaran Daunte Wright'ın annesi Katie Wright, 'boğuşma sesleri' duyduğunu aktardı. Araçtan inmesini isteyen polislerin, "Daunte, koşma" diye bağırdığını söyleyen Katie Wright, daha sonra telefonun kapandığını dile getirdi.

Birkaç dakika sonra olay sırasında oğluyla beraber arabada olan kız arkadaşını arayan Katie Wright, "Yolcu koltuğunda oturan kız arkadaşı telefonu açtı, Daunte'nin vurulduğunu ve cansız bir şekilde yattığını söyledi" dedi.

PLASTİK MERMİYLE VURULAN GÖSTERİCİ BAŞINDAN YARALANDI

Kentte sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağını duyuran Belediye Başkanı Mike Elliott, "Herkesin güvende olmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı. Polis şiddetini protesto eden yüzlerce göstericiye, polislerin göz yaşartıcı gaz ve coplarla saldırdığı kaydedildi. Bir görgü tanığı, plastik mermiyle vurulan bir göstericinin başından yaralandığını aktardı.

'DAUNTE'NİN AİLESİ İÇİN DUA EDİYORUZ'

'Durumu yakından takip ettiğini' söyleyen Demokrat Partili Vali Tim Waltz, "Eyaletimiz güvenlik güçleri tarafından öldürülen siyah bir vatandaşın daha yasını tutarken, eşim ve ben Daunte'nin ailesi için dua ediyoruz" dedi. (DIŞ HABERLER)