ABD'de İngiltere'den gelen yolculara Covid-19 testi şartı

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi, İngiltere'den gelecek tüm yolcular için Covid-19 testi şartı getirildiğini duyurdu. Yeni düzenleme kapsamında, İngiltere'den ABD'ye uçacak yolcuların son üç gün içerisinde yaptırdıkları korona virüsü testinin negatif olması gerekiyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD, İngiltere'den ülkeye gelecek tüm yolcuların korona virüsü testlerinin negatif olması şartını getirdi. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'nin (CDC), Covid-19'un daha hızlı bulaşan yeni bir türünün ortaya çıktığı İngiltere'den seyahatlerle ilgili yaptığı yeni düzenleme, pazartesi günü başlayacak. Buna göre, İngiltere'den ABD'ye uçacak tüm yolculardan Covid-19 test sonuçları talep edilecek.

CDC açıklamasında, "(Uluslararası uçuşlarla ilgili) Bu ilave test şartı, Amerikan halkının sağlık ve güvenliğinin korunmasını destekleyecektir" ifadelerine yer verildi. Bu kapsamda, İngiltere'den ABD'ye uçacak yolcuların son üç gün içerisinde Covid-19 testi yaptırmış olmaları ve testlerinin negatif olması gerekiyor.

Yolcuların söz konusu test sonuçlarını uçuştan önce seyahat edecekleri hava yolu firmasına yazılı olarak bildirmesi zorunlu olacak. Ayrıca PCR testinin yanı sıra antikor testi de kabul edilecek. (AA)