ABD'de ilk eşcinsel bakan: Biden ulaştırma bakanlığını eski rakibine teslim edecek

ABD'nin yeni başkanı seçilen Joe Biden, Pete Buttigieg'i ulaştırma bakanı olarak aday gösterdi. Demokrat Parti ön seçimlerinde Biden'ın rakibi olan Buttigieg, seçilmesi halinde ABD'de ilk açık eşcinsel kimlikli bakan olacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de başkanlığı Seçici Kurul tarafından teyit edilen Joe Biden, Demokrat Parti'nin adaylık yarışında rakiplerinden biri olan South Bend Belediye Başkanı Pete Buttigieg'i ulaştırma bakanlığına aday gösterdi. 38 yaşındaki Buttigieg, adaylığının onaylanması halinde ilk açık eşcinsel kimlikli bakan olacak.

'EŞİTLİĞİ ARTIRMAK İÇİN MUAZZAM BİR FIRSAT'

Twitter paylaşımında "Seçilmiş başkanın Ulaştırma Bakanı olarak milletimize hizmet etmemi istemesinden onur duyuyorum" diyen Buttigieg, "Bu istihdam yaratmak, iklim zorluklarını aşmak ve ve eşitliği artırmak için muazzam bir fırsat" ifadelerini kullandı. Biden ise, "Onu ulaştırma bakanlığına aday gösteriyorum çünkü bu pozisyon birbiriyle iç içe geçmiş pek çok zorluk ve fırsatın bağlantı noktasında bulunuyor" dedi.

'BIDEN'A YARDIMCI OLACAK'

ABD'de LGBTİ+ haklarını savunan en büyük sivil toplum örgütlerinden İnsan Hakları Kampanyası'ndan (Human Rights Campaign) yapılan açıklamada, Buttigieg'in cinsel kimliği konusunda hep 'açık ve dürüst' olduğu belirtildi. Örgütün başkanı Alphonso David, "Kabinede LGBTİ+ topluluğunun destekçisi olarak, seçilmiş başkan Biden'ın ulusumuzu eskisinden daha iyi, daha güçlü ve daha eşit bir şekilde yeniden inşa etmesine yardımcı olacak" ifadelerini kullandı.

Demokratik Parti'nin ön seçimlerinde yüksek bir başarı oranı elde eden Buttigieg, Biden'ın şubat ayında Güney Carolina'da kazanmasının ardından yarıştan çekilmiş ve Biden'ı desteklediğini duyurmuştu. (DIŞ HABERLER)