ABD'de hortum ve şiddetli fırtına: Ölü sayısı 26'ya yükseldi

ABD'nin sekiz eyaletinde etkili olan hortum ve şiddetli fırtınalar sebebiyle en az 26 kişi yaşamını yitirdi, çok sayıda kişi yaralandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -ABD'nin orta batı ve güney eyaletlerinde etkili olan hortum ve şiddetli fırtınalarda şu ana kadar en az 26 kişi yaşamını yitirdi, çok sayıda kişi yaralandı.

Ulusal Meteoroloji Servisi Arkansas, Mississippi, Iowa, Tennessee, Illinois ve Wisconsin başta olmak üzere sekiz eyaleti kapsayan geniş bir alanda son 24 saatte 57'den fazla hortum olayının rapor edildiğini belirtti.

AA'nın aktardığına göre, hortumlar nedeniyle Tennessee'de 9, Arkansas'ta 5, Indiana'da 3, Illinois'te 4, Memphis'te 2'si çocuk 3 kişi, Mississippi ve Alabama'da birer kişi olmak üzere toplam 26 kişi hayatını kaybetti.

Ne olmuştu?

ABD'nin farklı eyaletlerini etkileyen hortumlarda dün (1 Nisan) ilk belirlemelere göre dokuz kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin yaralandığı açıklanmıştı. Hortumlar, Arkansas, Illinois, Iowa, Wisconsin, Mississippi ve Tennessee eyaletlerini etkilemişti.

Arkansas Valisi Sarah Huckabee Sanders, şiddetli fırtına uyarıları nedeniyle bölgede acil durum ilan ederken, meteoroloji yetkilileri, Little Rock’da yaşanan hortumun en şiddetli düzeydeki EF3 sınıfında olduğunu, yaklaşık 40 kilometrelik uzunlukta bir yol üzerinde fırtınanın saatte hızının 265 kilometreye kadar ulaştığı bilgisini paylaşmıştı.

ABD'nin Illinois eyaletinde de fırtına nedeniyle yaklaşık 260 kişinin bulunduğu kapalı konser salonunun çatısının çökmesi sonucu bir kişi öldü, onlarca kişi yaralanmıştı.

ABD’nin Mississippi ve Alabama eyaletlerinde 25 Mart’ta meydana gelen hortumlarda da 26 kişi hayatını kaybetmişti. (DIŞ HABERLER)

Etiketler ABD fırtına hortum