ABD'de haksız yere 6 yıl hapis yatan kişiye 10 milyon dolar tazminat

ABD'de 2013 yılında cinayet ve yaralama suçlarından müebbet hapis cezasına çarptırılan Alexandre Ansari'nin suçsuz olduğu anlaşıldı. Ansari'ye 10 milyon dolar tazminat ödenecek.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin Detroit eyaletinde mahkeme, cinayet ve yaralama suçlamasıyla haksız yere 6 yıl hapis yatan Alexandre Ansari'ye 10 milyon dolar tazminat ödenmesine hükmetti.

AA'nın aktardığına göre, davanın sonucuna ilişkin açıklamada bulunan avukat Wolf Mueller, bir polis memurunun cinayet ve yaralamayla ilgili kritik delilleri kararttığının ortaya çıkması üzerine mahkemenin 15 Şubat Perşembe günü müvekkili lehine karar aldığını belirtti.

POLİS MEMURU DELİLLERİ KARARTMIŞ

Delillerin karartılmasını 'korkunç' olarak niteleyen mahkeme, suçsuzluğu kanıtlanan Alexandre Ansari'ye 6 yıl tutuklu kaldıktan sonra 10 milyon dolar (yaklaşık 308 milyon Türk Lirası) tazminat ödenmesine hükmetti. Mahkemenin, uyuşturucu satıcısı olduğu öne sürülen cinayet şüphelisinin ailesine zarar vermesinden endişe duyan polisin delilleri kararttığının tespit edilmesinin ardından bu kararı aldığı belirtildi.

Ansari, 15 yaşındaki Ileana Cuevas isimli kız çocuğun ölümü ve iki kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan olayda suçlu bulunmuştu. Detroit eyaletinde 2013 yılında müebbet hapse çarptırılan Ansari'nin 2019 yılında suçsuz olduğuna karar verilmişti.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)