ABD'de çifte cinayetten hüküm giyen mahkum idam edildi

ABD'nin Oklahoma eyaletinde iki kişiyi öldürme suçlamasıyla ölüm cezasına çarptırılan Michael Dewayne Smith idam edildi.

Fotoğraf: Oklahoma Ceza İnfaz Kurumu/ BBC
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin Oklahoma eyaletinde çifte cinayet suçundan hüküm giyen ve idam cezasına mahkum edilen 41 yaşındaki Michael Dewayne Smith'in ölüm cezası damar yoluyla öldürücü bir madde enjekte edilerek infaz edildi. Smith'in öldürülmesi, eyalette 2024 yılında infaz edilen ilk, 2021 yılından bu yana infaz edilen 12'nci idam cezası oldu. 

BBC'nin aktardığına göre, Michael Dewayne Smith, 2002 yılında Oklahoma City kentinde Janet Moore ve Sarath Babu Pulluru'yu öldürdüğünde 19 yaşındaydı. Smith, idam edilmeden önce son bir sözü olup olmadığı sorulduğunda, "Yoo, iyiyim" dedi. 

CEZA İNFAZ KURUMU TEYİT ETTİ

Smith, McAlester'deki Oklahoma Eyalet Cezaevi'nde üç ilaçtan oluşan bir karışım damar yoluyla verildikten dakikalar sonra hayatını kaybetti. Ceza İnfaz Kurumu, CBS News'e yaptığı açıklamada, Smith'in 4 Nisan Perşembe günü yerel saatle 10.20'de hayatını kaybettiğini teyit etti. Oklahoma Başsavcısı Gentner Drummond, idam cezasının infazının ardından yayınladığı açıklamada, 'adaletin yerini bulmasından minnettar olduğunu' söyledi. 

Janet Moore'un ailesi de açıklamasında 'adaletin yerini bulunduğunu' söyleyerek Moore'un öldürülmesinin ardından 22 yıl boyunca 'cezayı takip eden' yetkililere teşekkür etti. Sarath Babu Pulluru'nun ailesi de Pulluru'nun 'ebediyen kalplerinde yaşayacağını' söyledi.

OKLAHOMA'DA İNFAZLAR 2021'DE YENİDEN BAŞLADI

Oklahoma'da bir dizi sorunun ardından 2014-2021 yılları arasında, yaklaşık yedi yıl boyunca idam cezaları infaz edilmemişti. 2014 yılında bir mahkum, kalp krizinden ölmeden önce 43 dakika boyunca acı çekmiş, bir sonraki yıl bir başka mahkum idam sırasında görgü tanıklarına bunun 'asit gibi hissettirdiğini' ve 'vücudunun yandığını' söylemişti. 

Moore, 2002'de, Smith'in polis muhbiri olduğuna inandığı oğlunu aramak için evine gittiğinde Smith tarafından öldürülmüştü. Smith, mensubu olduğu çeteyle ilgili yerel bir gazeteye konuşan market çalışanı sanarak Pulluru'yu da ayrı bir saldırıda öldürmüştü. 

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Etiketler abd oklahoma idam