ABD'de can kaybı çeyrek milyonu geçti, ölüleri saatte 2 dolara mahkûmlar taşıyor

ABD'de korona virüsü nedeniyle ölenlerin sayısı 250 bini geçti. Teksas eyaletinde, ölüleri mahkumların taşıdığı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Donald Trump yönetiminin korona virüsüyle mücadelede eleştirildiği ABD'de, can kaybı 250 bini geçti. Johns Hopkins Üniversitesi'nin verilerine göre, ABD'de ölü sayısı 259 bin 26'a, vaka sayısı da 11.5 milyona yükseldi.

TEKSAS'TA MAHKÛMLAR ÇALIŞTIRILIYOR

ABD bu verilerle, en fazla ölüme sahne olan ülke konumunda bulunuyor. Gelinen noktada, en fazla ölümün Teksas'ta yaşandığı, eyaletin El Paso bölgesinde ölüleri saatte 2 dolara mobil morglara taşıdığı belirtiliyor. 

ŞÜKRAN GÜNÜ ALARMI

Başkanlık seçimlerini kaybeden Donald Trump'ın salgına karşı yeni önlem açıklaması beklenmezken, yaklaşan Şükran Günü sırasında bir kısıtlama getirilmemesi halinde vaka sayılarındaki zaten yüksek seyreden artış hızının daha da yükselmesi bekleniyor.

FAUCİ: RİSKLİ BİR ZAMANDA YANLIŞ YÖNE GİDİYORUZ

Ülkede salgın konusunda en yetkin isim olan ancak önerileri Trump tarafından pek dikkate alınmayan Dr. Anthony Fauci de, BBC ile söyleşisinde 'ülkenin çok riskli bir zamanda yanlış yönde gittiğini' söyledi.

NEW YORK'TA OKULLAR KAPANDI

ABD çapındaki vaka artışları, bazı eyaletlerde yeni önlemleri de beraberinde getirdi. Ülkenin en kapsamlı okul sistemine sahip olan New York kentinde bugünden itibaren okullar kapatılıp uzaktan eğitime geçilecek. Minnesota ve Kentucky eyaletlerinde de dün, kapalı mekanda toplu olarak yemek yenmesini engellemek için bütün restoran ve barlar kapatıldı. (DIŞ HABERLER)

Etiketler Teksas ABD koronavirüs