ABD'de beş günde 1 milyon kişi koronaya yakalandı

ABD'de korona virüsü vakalarındaki artışın önüne geçilemiyor. Ülkede son beş günde 1 milyon kişinin daha Covid-19'a yakalandığı açıklandı. Pandeminin ilk günlerinde, ABD'deki vaka sayısı 100 gün içinde 1 milyona yükselmişti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Donald Trump yönetiminin yeterince önlem almamakla eleştirildiği ABD'de, sadece beş günde 1 milyon kişi daha korona virüsüne yakalandı. Amerikan basını, ülkede ilk vakanın görüldüğü 20 Ocak gününden sonra 1 milyon vakaya ulaşılmasının 100 gün sürdüğünü ancak ülkenin yüksek vakalarına sadece son beş günde 1 milyon vakanın daha eklendiğini yazdı. 

Johns Hopkins Üniversitesi'nin verilerine göre, salı ile cumartesi günleri arasında ülkede 1 milyon 82 kişi daha Covid-19'a yakalandı. ABD'deki toplam vaka sayısı böylece 14.5 milyonun üzerine çıktı. Ölü sayısı ise 281 bin 199 olarak verildi.

ABD'deki vaka sayıları, kasım ayında artışa geçmişti. Ülkede son 24 saatte görülen vaka sayısı, kasımda ilk kez 100 bini geçmişti. 24 saatteki yeni vakalar, aralık başında ise 200 binin üzerine yükseldi. Ülkede son dört günde 100 binden fazla kişinin Covid-19 nedeniyle hastaneye yatırıldığı belirtildi. Uzmanlar, Şükran Günü'nde önlemlerin dikkate alınmamasının yeni yeni görülmeye başlandığını söylüyor. (DIŞ HABERLER)