ABD'de alarm: Sahte akreditasyon kartı ve dolu silahıyla Kongre yakınında yakalanan şüpheli tutuklandı

ABD'de Trump taraftarlarının Kongre binası baskının ardından 20 Ocak'ta yapılacak Joe Biden'ın yemin töreni öncesinde güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı. Bir şüphelinin sahte akreditasyon kartı ve dolu silahıyla Kongre binası etrafında yakalanıp tutuklandığı açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- ABD'de 6 Ocak'ta yaşanan ve 1'i polis 5 kişinin öldüğü Kongre baskınının ardından polis teyakkuzda. CNN'in haberine polis, cuma akşamı Kongre binası yakınındaki güvenlik kontrol noktasında bir şüpheliyi gözaltına aldı.

Kontrol sırasında polise gösterdiği akreditasyon kartının sahte olduğu anlaşılan şüphelinin aracında ise dolu bir Glock marka tabancanın yanı sıra 509 merminin bulunduğu ortaya çıktı. Şüpheli 'kayıtsız silah ve mühimmat taşımak' da dahil olmak üzere birkaç suçtan tutuklandı.

WASHINGTON TEYAKKUZDA

Öte yandan 20 binin üzerinde Ulusal Muhafızın yanı sıra çok sayıda polisin yüksek güvenlik önlemleri aldığı Washington'a giriş çıkış noktalarına polis barikatları ve kontrol noktaları kuruldu. Sadece akreditasyonu olan kişi ve araçların detaylı aramaları yapıldıktan sonra girmesine izin verilen başkentte, perşembeye kadar birçok sokak ve cadde yaya ve araç trafiğine kapalı kalacak.

Demokratların "isyana teşvik" ile suçladığı ABD Başkanı Donald Trump'a yönelik azil maddesi, Temsilciler Meclisindeki oylamada kabul edilmişti. Trump'ın Kongre olayları kapsamında suçlu olup olmadığına Senatoda yapılacak oylamada karar verilecek. (AA)