ABD'de 100 bin ölü tahmini geldi, Fauci 'Tek yol aşı' dedi

Delta varyantının aşısızlar arasında yayıldığı ABD'de, Covid nedeniyle hastanede yatanların sayısı ocaktaki seviyelere yaklaştı. Beyaz Saray pandemi danışmanı Anthony Fauci, aşısızlara çağrı yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de Delta varyantının aşısızlar arasında yayılmasıyla Covid-19'dan hastaneye yatanların sayısı 100 bini geçti. Ülkedeki hasta sayısı ocak ayından bu yana ilk kez bu seviyelere çıkarken, Washington Üniversitesi'nin yeni açıkladığı bir modele göre aralık ayına kadar 100 bin Amerikalının daha korona virüsten ölme ihtimali bulunuyor.

Beyaz Saray'ın pandemi danışmanı Antony Fauci ise bu modelin tahmininin mümkün olduğunu belirterek daha fazla insanın aşı yaptırması için çağrıda bulundu. CNN kanalına konuşan Fauci, "Şu an yaşanan şey hem öngörülebilir, hem de tamamıyla önlenebilir. Aşılar sayesinde bu durumu tersine çevirebilecek araçlara sahibiz" dedi.

Fauci, ülkede aşı yaptırma hakkı bulunan yaklaşık 80 bin kişinin hâlâ aşı olmadığına dikkat çekerek, pandemiyi bu grubun tersine çevirebileceğini vurguladı. "Bu kişileri aşılarsak etkili ve hızlı şekilde başarı sağlayabiliriz" diyen Fauci, "İçinde bulunduğumuz bu krizde, insanların ideolojik, siyasi veya diğer farklılıklarını bir kenara bırakıp aşı olmaları bu nedenle bu kadar önemli" ifadelerini kullandı. (DIŞ HABERLER)