ABD: Rusya, Ukrayna'da insanlığa karşı suç işledi

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, ABD yönetiminin resmi olarak Rusya’nın Ukrayna’da insanlığa karşı suç işlediği sonucuna vardığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Başkan Joe Biden yönetiminin, ‘resmi olarak Rusya’nın Ukrayna’da insanlığa karşı suç işlediği sonucuna vardığını’ açıkladı. 

Reuters’ın haberine göre, 59’uncu Münih Güvenlik Konferansı’nda konuşan Kamala Harris, “Ukrayna’nın Rusya’daki eylemleri ile ilgili olarak, kanıtları inceledik, hukuk normlarını biliyoruz ve şuna hiç şüphe yok: Bunlar insanlığa karşı suçlardır” dedi.  

Harris, “Bu suçları işleyen herkese ve bu suçlara ortak olan üstlerine şunu söylüyorum: Hesap vereceksiniz” ifadelerini kullandı. 

Öte yandan, ABD’nin hukuki bir analizin sonucunda Rusya’nın insanlığa karşı suç işlediğini resmi olarak belirlemiş ve bunu uluslararası kamuoyuna ilan etmiş olmasının devam eden savaş ile ilgili doğrudan sonuçları olmayacak.

BIDEN, SAVAŞIN BİRİNCİ YILI ÖNCESİ ‘ÖNEMLİ BİR AÇIKLAMA’ YAPACAK

Beyaz Saray yetkilileri de 17 Şubat’ta bir açıklama yaparak Başkan Joe Biden’ın Rusya-Ukrayna savaşının birinci yılını dolduracağı 24 Şubat tarihinden önce ‘önemli bir açıklama’ yapacağını duyurmuştu. 

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Biden'ın, 20-22 Şubat'ta Polonya'nın başkenti Varşova'ya yapacağı ziyaret sırasında, 21 Şubat akşamı bir açıklama yapacağını söylemişti.

Kirby, Biden’ın aynı gün Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda ile bir araya geleceğini ve ‘liderlerin ikili işbirliğinin yanı sıra NATO'nun caydırıcılığını güçlendirmek için yürütülen çabaları ele alacağını’ ifade etmişti. (DIŞ HABERLER)