ABD Kongresi yakınında saldırı: Saldırgan ve 1 polis öldü

ABD Kongresi'nin çevresindeki bariyerlere çarpan bir kişi, aracından inerek bıçakla polislere saldırdı. Noah Green isimli saldırgan ile bir polisin öldüğü açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Kongre binasının kuzeyinde araçların girdiği noktadaki bariyerlerde bir kişi aracını iki polisin üzerine sürdü. Aracından çıkıp elinde bıçakla polislere doğru koşan ve polisler tarafından vurulan şüpheli ile bir polis öldü. Kongre polisi öğle saatlerinde yaşanan olaya ilişkin basın toplantısı düzenledi. Polis şefi, 'olayın terör bağlantılı görünmediğini ve şu aşamada da devam eden bir tehdit olmadığını' söyledi. 

Amerikan haber ajansı AP'ye bilgi veren iki güvenlik yetkilisi, aracını polislerin üzerine süren ve daha sonra aracından indiğinde elinde bıçak olduğu görülen sürücüye ateş açıldığını söyledi. Yaralanan şüphelinin daha sonra öldüğü haberi geldi. Kongre ana binası ve Kongre'nin çalışma binaları, olaydan hemen sonra giriş-çıkışlara kapatıldı. Personelden, binanın dışına çıkmamaları ya da binaya girmemeleri istendi. Binaya açılan yollar da trafiğe kapatıldı. Kongre polisine destek için Ulusal Muhafız Birlikleri de bölgeye gönderildi.

SALDIRGANIN KİMLİĞİ BELİRLENDİ

ABD medyasına açıklama yapan güvenlik yetkilileri, dün yerel saatle öğleden sonra aracını Kongre'nin barikatlarına süren ve iki polisi yaralayan şüphelinin, Noah Green (25) olduğunu bildirdi. Green'in, sosyal medya hesaplarındaki paylaşımlarını gündeme taşıyan ABD medyasındaki haberlerde, Green'in özellikle son dönemde paranoya ve akli dengesizlikler yaşadığı belirtildi. ABD medyasına açıklama yapan Green'in ağabeyi, kardeşinin bir süredir ilaç bağımlısı olduğunu, ciddi paranoyalar yaşadığını ve akli sorunlarla mücadele ettiğini söyledi.

Green'in son haftalardaki bazı paylaşımlarında, 'hükümetin kendisine düşman olduğunu' ve Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ile Merkezi İstihbarat Teşkilatı'nın (CIA) 'aklını kontrol etmeye çalıştığını' öne sürdüğü paylaşımları dikkati çekti. Aynı haberlerde, Green'in, öncülüğünü Louis Farrakhan'ın yaptığı 'Nation of Islam' adlı siyah milliyetçiliğini savunan gruba üye olduğu ve Farrakhan lehinde paylaşımlar yaptığı bildirildi.

GÜVENLİK SORUNLARI TARTIŞILIYOR

Öte yandan ABD kamuoyu, 6 Ocak'ta yaşanan Kongre baskınının etkisinden yeni kurtulmuşken yaşanan araçlı saldırının ardından "Kongre ne kadar iyi korunuyor?" tartışması başladı. Medyada konuyu değerlendiren birçok uzman, Kongre polisinin hala yetersiz sayıda personelle mesai yaptığını, 6 Ocak baskınının ardından Kongre'ye gelen Ulusal Muhafızların desteğiyle güvenliğin sağlandığını ancak hala ciddi açıklar olduğunu vurguladı. ABD Kongresi'nin 6 Ocak'ta başkanlık seçimini kaybeden Donald Trump'ın destekçileri tarafından basılmasının ardından bina çevresine yerleştirilen güvenlik bariyerleri son birkaç haftadır aşamalı olarak kaldırılmaya başlamıştı. (Amerika'nın Sesi/AA)

 
Etiketler ABD Noah Green Kongre