ABD, Japonya ve Güney Kore'den Hawaii açıklarında askeri tatbikat

ABD, Japonya ve Güney Kore ordularının Hawaii adaları açıklarında "Kuzey Kore'ye karşı üçlü iş birliği" kapsamında ortak askeri tatbikat düzenlediği duyuruldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD, Japonya ve Güney Kore'den askerlerin de katılımıyla Hawaii adaları açıklarında füze savunma ve balistik füze arama tatbikatı yapıldığı açıklandı.

ABD Savunma Bakanlığı'ndan (Pentagon) yapılan açıklamada, "11 Haziran'da Singapur'da yapılan ABD - Kore Cumhuriyeti- Japonya üçlü toplantısını takiben yapılan bu füze uyarısı ve balistik füze arama ve izleme tatbikatı, Kuzey Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'nin neden olduğu sorunlara karşı üçlü iş birliğini geliştirmeye olan bağlılığımızı göstermiştir" denildi.

Öte yandan 1-14 Ağustos arasında Endonezya'da da ABD ve Endonezya ordularının önderliğinde Super Garuda Shield (Süper Garuda Kalkanı) tatbikatının yapıldığı, 10'a yakın ülkenin de tatbikatı gözlemci olarak takip ettiği kaydedildi. Japonya'nın ise her yıl düzenlenen söz konusu tatbikata ilk kez katıldığı bilgisi aktarıldı. (DIŞ HABERLER)