ABD heyeti bugün Kiev'e gidiyor: Zelenskiy daha fazla ağır silah istiyor

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve Savunma Bakanı Lloyd Austin bugün Kiev'de Ukrayna lideri Zelenskiy'le görüşecek. Zelenskiy, heyetten daha fazla ağır silah talep edeceğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Kiev'de bugün ABD Dışişleri ve Savunma bakanlarının aralarında olduğu üst düzey heyetle ağır silah taleplerinin görüşüleceğini duyurdu.

Zelenskiy, ABD'li heyetten daha fazla ağır silah isteyeceğini belirttiği açıklamasında bunun "hayati" olduğunu belirterek "Bizim için gerekli olan bu silahların tam listesini ve teslimatların hızını tartışacağız. Güçlü ağır silahlara sahip olmak istiyoruz. Bunu bekliyoruz" diye konuştu.

Rusya'ya da Mariupol kuşatmasıyla ilgili mesajlar veren Zelenskiy, "Rusya, Mariupol'da halkımızı yok etmesi ve işgal ettiği Ukrayna topraklarında daha fazla ayrılıkçı yönetimler yaratmak için referandumlar düzenlemesi halinde müzakereler sona erecek" dedi. Zelenskiy, "Daha fazla silahımız olur veya olmaz er geç işgal edilen bölgeleri geri alacağız" diye konuştu. (DIŞ HABERLER)

 

 

Etiketler abd ukrayna zelenskiy