ABD Büyükelçiliği: Şişli'de kazaya karışan kişi Eadeh'in eşi değil

ABD Türkiye Büyükelçiliği’nin açıklamasında, "Kazaya karışan kişi olan Mounir Elkhamri, ABD İstanbul Başkonsolosu Julie Eadeh’in eşi değildir" ifadeleri kullanıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Türkiye Büyükelçiliği, ABD’nin Türkiye’deki Diplomatik Temsilciliği mensubu Mounir Elkhamri’nin alkollü trafik kazasına ilişkin çıkan haberlerle ilgili bir açıklama yayımladı. Açıklamada, Elkhamri’nin ABD İstanbul Başkonsolosu Julie Eadeh’in eşi olmadığı hatırlatıldı.

ABD Türkiye Büyükelçiliği’nin Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda Şişli’de meydana gelen ve Mounir Elkhamri’nin 2,40 alkollü çıktığı kazaya ilişkin açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Ne yazık ki Türk medyasında ABD’nin Türkiye’deki Diplomatik Temsilciliği’ni ilgilendiren, 15 Aralık’ta gerçekleşen bir trafik kazasıyla ilgili doğru olmayan bilgiler yayınlanmaya devam etmektedir. ABD’nin Türkiye’deki Diplomatik Temsilciliği’nin bir mensubu söz konusu kazaya karışmıştır. Ancak, kazaya karışan kişi olan Mounir Elkhamri, ABD İstanbul Başkonsolosu Julie Eadeh’in eşi değildir. Başkonsolos Eadeh, halen ABD Ankara Büyükelçiliği’nde görevli olan başka bir diplomatla evlidir.

Konuyla ilgili olarak Türk yetkililerle irtibat halindeyiz ve söz konusu kazada yaralanan kişiye acil şifalar diliyoruz."

Daha önce söz konusu iddialara ilişkin Büyükelçilik'ten yapılan açıklamada, "Basında Yer Alan Haberlere İlişkin Açıklama: ABD Başkonsolosu’nun eşi, haberlere konu olan kaza sırasında İstanbul’da olmayıp, herhangi bir trafik kazasına karışmamıştır. Konuyla ilgili olarak Türk yetkililerle irtibat halindeyiz" denilmişti. (HABER MERKEZİ)