ABD: Biden Erdoğan'la görüşmede görüş ayrılıklarını gündeme getirecek

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Sullivan, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Biden'ın görüşmesinde, 'görüş ayrılıklarının gündeme getirileceğini' söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, ABD Başkanı Joe Biden ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında önümüzdeki günlerde yapılması planlanan görüşme hakkında açıklamalarda bulundu. Biden'ın Erdoğan'ı 'iyi tanıdığını' belirten Sullivan, "Biden ve Erdoğan, ilişkilerin tüm boyutlarını gözden geçirmek için bu fırsatı değerlendirmeyi dört gözle bekliyor" dedi.

'GENİŞ VE KAPSAMLI BİR AJANDALARI OLACAK'

Sullivan, Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki'nin düzenlediği günlük basın toplantısına konuk olarak Biden'ın 10 Haziran'da başlayacak Avrupa gezisinin detaylarını anlattı ve gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan ve Biden'ın 14 Haziran'da Brüksel'deki NATO Zirvesi kapsamında yapmayı planladığı ikili görüşme konusunda değerlendirmede bulunan Sullivan, "İki liderin, Doğu Akdeniz, Suriye, İran, Dağlık Karabağ gibi bölgesel konularda geniş ve kapsamlı bir ajandaları olacak" ifadelerini kullandı.

'FARKLIKLARLA BAŞA ÇIKMANIN YOLLARI ARANACAK'

Görüşmede, Ankara ile Washington arasındaki 'görüş ayrılıklarının' gündeme getirileceğini söyleyen ABD'li yetkili, 'insan hakları gibi konularda önemli farklılarla başa çıkmanın yollarının aranacağını' belirtti. Türkiye'nin, Afganistan'daki müzakereler ve diplomasi konusunda oynayacağı rolün de görüşmede gündeme geleceğini kaydeden Sullivan, "Başkan Biden, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı çok iyi biliyor ve bu iki isim birbiriyle epey zaman geçirdi. Biden ve Erdoğan, ilişkilerin tüm boyutlarını gözden geçirmek için bu fırsatı değerlendirmeyi dört gözle bekliyor" dedi. (AA)