ABD Başkanı Biden: Aşı ve tedaviler sayesinde Covid-19'u sorunsuz atlattım

Korona virüsüne yakalanan ve iyileşen ABD Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray'da yaptığı konuşmada aşı ve tedavi yöntemleri sayesinde hastalığı sorunsuz atlattığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsüne (Covid-19) yakalanan ABD Başkanı Joe Biden'ın dün akşam ve bu sabah yaptırdığı Covid-19 testinin negatif çıktığı ve neredeyse bütün semptomlarının geçtiği açıklandı.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, doktor Kevin O'Connor'ın Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre'ye Biden'ın sağlık durumuna ilişkin gönderdiği günlük mektup, kamuoyuyla paylaşıldı.

O'Connor Biden'a uygulanan 5 günlük "Paxlovid" tedavisinin tamamlanmasının üzerinden 36 saat geçtiğini ve Biden'ın neredeyse tüm semptomlarının yok olduğunu aktardı.

Biden'a dün akşam ve bu sabah iki test yapıldığını aktaran O'Connor söz konusu testlerin sonucunun "negatif" geldiğini aktardı.

Öte yandan test sonuçlarının gelmesinin ardından Beyaz Saray'ın günlük programı güncellendi ve Biden'ın Beyaz Saray bahçesinde bir konuşma yapacağı duyuruldu.

BİDEN: VİRÜSÜN YAYILIMINI YAVAŞLATMAK İÇİN ÖNLEMLER ALIN

Açıklamanın ardından Joe Biden Beyaz Saray bahçesinde bir konuşma yaptı. Dün ve bugün yaptırdığı testlerin "negatif" çıktığını söyleyen Biden, kendisine yaptıkları dualardan ve verdikleri desteklerden dolayı herkese teşekkür etti.

Biden, "Şu anda yeni bir varyant ile karşı karşıyayız. Geçen kış gördüğümüz varyantın (Omicron) alt varyantı olan bu virüs çok bulaşıcı. Bu varyant sadece ABD'de değil, tüm dünyada birçok kişiyi etkiledi. Virüsün yayılımını yavaşlatmak için gerekli önlemleri lütfen alın" çağrısında bulundu.

Yönetimi döneminde testlerin daha yaygın hale geldiğini, aşıların ve çeşitli tedavilerin halka ücretsiz sağlandığını vurgulayan Biden, "Bu araçlar sayesinde Covid-19 sürecini sorunsuz atlattım" dedi.

Biden, göreve geldiğinde her gün binlerce kişinin Covid-19 nedeniyle yaşamını yitirdiğine işaret ederek, virüs kaynaklı ölümlerin yüzde 90 oranında azaldığını belirtti.

ABD'nin eski Başkanı Donald Trump'ın 2020'de geçirdiği Covid-19 sürecini hatırlatan Biden, "Selefim Covid-19'a yakalandığında Walter Reed Hastanesi'ne helikopterle götürülmüştü. Çok ağır geçirmişti. Bense burada Beyaz Saray'da hastalığı atlattım. Bu büyük oranda aşılar sayesindedir" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)