ABD Başkanı Biden, Polonya Cumhurbaşkanı Duda ile bir araya geldi

ABD Başkanı Joe Biden, Varşova'da Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda ile görüştü. Kentin önemli noktalarında geniş güvenlik önlemleri alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Joe Biden, resmi ziyaret kapsamında geldiği Polonya'nın başkenti Varşova'da Polonya Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda, Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda ile bir araya geldi. Biden'ın ziyaretinin, ABD'nin Avrupa'da güvenliği sağlama taahhüdünün önemli bir işareti olduğunu söyleyen Duda, "Amerika, dünya düzenini koruyabilir" dedi. 

Biden'ın Polonya'nın başkenti Varşova'daki resmi ziyaretleri nedeniyle kaldığı otel civarında ve kentin önemli noktalarında geniş güvenlik önlemleri alındı.

Biden'ın ayrıca Varşova’daki temasları sırasında Bükreş Dokuzlusu olarak bilinen eski Sovyetler Birliği üyesi 9 ülke lideriyle de bir araya gelmesi bekleniyor. Toplantıya Polonya, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Romanya, Estonya, Macaristan, Letonya, Litvanya ve Slovakya liderleri katılacak.

BEYAZ SARAY, 'ÖNEMLİ BİR KONUŞMA YAPACAK' DEMİŞTİ

Geçtiğimiz günlerde Biden'ın Polonya ziyaretine ilişkin açıklama yapan Beyaz Saray Sözcüsü Jean-Pierre, Biden'ın Varşova'da 'önemli bir konuşma' yapacağını söylemişti. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby de, Biden için Polonya ziyaretinin 'önemli bir anda yapacağı önemli bir gezi' olduğunu vurgulamıştı. Ukrayna'daki savaş bağlamında Polonya'nın lojistik rolüne işaret eden Kirby, Biden'ın hem bu hususta hem de Ukrayna'dan gelen mülteciler konusundaki destekleri için Duda'ya teşekkür edeceğini bildirmişti. (DIŞ HABERLER)

Etiketler Biden ABD Polonya