ABD Başkan Yardımcısı Harris'in evini iş insanı Muhsin Bayrak satın alıyor

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in, Washington'da 2 milyon dolara satışa çıkardığı dairesini iş insanı Muhsin Bayrak satın alacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de resmi konutuna taşınacağı için Washington D.C'deki dairesini satışa çıkaran ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in evine en yüksek teklif, iş insanı Muhsin Bayrak'tan geldi. AB Grup Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bayrak, "Pazarlıklar bitmek üzere yakında imzaları atacağız" dedi. Bayrak'ın eve yaptığı teklif miktarı ise açıklanmadı. 158 metrekarelik daire 2 milyon dolardan satışa çıkarılmıştı.

Harris, daireyi 2017 yılında Kaliforniya Senatörü olduğu dönemde 1.7 milyon dolara satın almıştı. 158 metrekare büyüklüğe sahip dairede, iki yatak odası, iki banyo ve otoparkın yanı sıra bir paylaşımlı teras da bulunuyor. Terasta havuz ve barbekü alanları da yer alıyor. Bayrak'ın satış sürecinde danışmanlığını ABD’de Citibank, Türkiye’de de İGO Proje Danışmanlık firması yapıyor.

Geçici süreyle başkanlık konuk evi olarak bilinen Blair House’ta kalan Harris, en kısa sürede resmi konutuna geçecek. Harris, eski başkan Donald Trump’tan sonra taşınacağı konutta başlatılan tadilatın uzun sürmesinden yana şikayetçiydi.

'BU SATIŞIN ÖNEMİ ÇOK BÜYÜK'

Yatırımlarının Türkiye ile birlikte Yunanistan, İtalya, Almanya, İngiltere ve İspanya’da ağırlık kazandığını anlatan Bayrak, satın alma süreciyle ilgili şu ifadeleri kullandı: “Holding brokerlarımız ile Harris’in brokerları dairenin satış sürecine girdiği ilk günden beri irtibatta. Pazarlık sürecinin sonuna gelindi ve yakında imzayı atmayı planlıyoruz. Gerek kendi yatırımlarımız gerekse Türkiye’deki diğer yatırımları ABD pazarında güçlenmesi için çalışıyoruz. Bu satışın Türkiye için de önemi çok büyük.”

Bayrak, bugüne kadar Türkiye’de irili ufaklı 200’ün üzerinde inşaat projesinin yanı sıra Atina Marinasını da inşa etti. Bayrak’ın yine Yunanistan’da bir de elektrik santrali bulunuyor. Son olarak Bodrum Türkbükü’nde 100 milyon dolarlık yatırımla mimar Barbaros Sağdıç tarafından tasarlanan ve 28 malikaneden oluşan Madnasa Türkbükü projesine başlayan Bayrak, yerli kripto para borsası ABStocks’u da önümüzdeki günlerde faaliyete geçirmeye hazırlanıyor. (Ajans Bizim)