ABD basınından Biden'a tepki: Prens nerede?

Gazeteci Murat Yetkin, Biden yönetiminin açıkladığı Cemal Kaşıkçı raporunun ardından yaşanan gelişmeleri değerlendirdi: "Dünyanın en karanlık diktatörlüklerinden olan Suudi Arabistan’ı ffilen yöneten Prens, milyarlık silah anlaşmaları nedeniyle kollanıyor muydu?"

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gazeteci Murat Yetkin, Trump'ın açıklamadığı Cemal Kaşıkçı cinayeti raporunun Biden yönetimi tarafından açıklanmasının ardından oluşan tepkileri analiz etti. YetkinReport'taki 'ABD Kaşıkçı raporunu açıkladı, basın sordu: prens nerede?' başlıklı yazının bir bölümü şöyle: 

ABD Başkanı Joe Biden, halefi Donald Trump’ın hasıraltı ettiği Cemal Kaşıkçı (İngilizce kaynaklarda Jamal Khashoggi) cinayeti raporunu açıkladı. Böylece 2 Ekim 2018’de Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğunda işlenen cinayetin Suudi Arabistan’ın Veliaht Prensi Muhammed Bin Salman’ın onayıyla işlendiği ABD yönetimince de resmen kabul edilmiş oldu.

Buraya kadar güzel; Türkiye’nin baştan itibaren söyledikleri bir kez daha doğrulanmış oldu. Ancak sorun bundan sonra başladı. ABD basını, başta etkili New York Times olmak üzere Biden ve Dışişleri Bakanı Antony Blinken’ı yaylım ateşine aldı. New York Times yazı kurulu, Biden’ı “katil diktatörü” yaptırım listesine almamakla suçladı. Biden’in iki sayfalık istihbarat raporunun yayınlanmasından önce Muhammed Bin Salman’ı aradığının ortaya çıkmasıyla ortalık daha da karıştı. Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada Biden’ın Suudi prense ABD’nin insan hakları ve demokrasiye verdiği önemi anlattığı söylendi. Basınsa bunu başka türlü yorumladı. Dünyanın en karanlık diktatörlüklerinden olan Suudi Arabistan’ı ffilen yöneten Prens, milyarlık silah anlaşmaları nedeniyle kollanıyor muydu?

YAZININ TAMAMI