ABD basını: Trump'a 'seçim sonucu değiştirilemez' diyenlere Pence de eklendi

Amerikan basını, Başkan Donald Trump'ın seçim sonuçlarını tersine çevirmesi için baskı yaptığı Başkan Yardımcısı Mike Pence'in buna itiraz ettiğini yazdı. New York Times ve CNN'e göre Pence, 'başkan yardımcısı olarak Joe Biden'ın galibiyetini engelleme yetkisine sahip olmadığını' Trump'a 'nazikçe' anlattı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Kongresi’nde başkanlık seçiminin onaylanacağı oturumun öncesinde, Başkan Donald Trump ile Başkan Yardımcısı Mike Pence'in karşı karşıya geldiği iddia edildi. New York Times ve CNN'in aktardığına göre Pence, Trump'a 'başkan yardımcısı olarak Joe Biden'ın zaferini engelleme yetkisine sahip olmadığını' söyledi.

'SİYASİ ANLAMDA ZARAR VERİCİ OLUR'

CNN'e konuşan Beyaz Saray'a yakın kaynaklar, Trump'ın Pence'e seçim sonucunu değiştirmesi için baskı uyguladığını ancak başkan yardımcısının 'bunun siyasi anlamda zarar verici olacağı' konusunda Trump'ı uyardığını söyledi. Pence, 'seçim sürecini rayından çıkarma gücünün olmadığını' Trump'a 'nazikçe' bildirdi. Görüşmenin ardından Trump'ın Pence'e 'kızdığı' öne sürüldü.

TRUMP, İDDİALARI REDDETTİ

Başkanlık ofisinden yapılan açıklamada bu iddialar reddedildi. Trump, "New York Times'ın Başkan yardımcısı Pence'in sözde yorumlarıyla ilgili yaptığı haber yalandır. Böyle bir şeyi asla söylemedi. Başkan Yardımcısı ve ben, harekete geçme gücüne sahip olduğu konusunda tamamen hemfikiriz" ifadelerini kullandı.

ABD'nin yeni başkanı Joe Biden'ın galibiyetinin Seçici Kurul tarafından Kongre'de onaylanacağı oturuma Pence başkanlık edecek. Pence'in görevi büyük ölçüde sembolik olsa da Trump, dün Georgia'da düzenlediği mitingde Pence'e Kongre kararına müdahale etmesi için çağrı yapmış, görevini sonucu değiştirmek için kullanmasını istemişti. Trump, "Umarım Mike Pence kendisinden bekleneni yapar. Yapmazsa tabii ki kendisinden eskisi kadar hoşlanmam” ifadelerini kullanmıştı. (DIŞ HABERLER)