ABD askeri Rusya'da tutuklandı

Bir ABD askeri 'hırsızlık' suçlamasıyla gözaltına alındıktan sonra Vladivostok kentindeki bir mahkeme tarafından 2 Temmuz'a kadar tutuklandı. Askerin bir kadından 200 bin ruble çaldığı ileri sürüldü.

Fotoğraf: Arşiv/ AA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bir ABD askerinin Rusya'nın Vladivostok'taki bir mahkemenin kararıyla tutuklandığı açıklandı. Devlet haber ajansı RIA, mahkeme basın ofisine atıfla aktardığı haberinde, asker Gordon Black'in 2 Temmuz'a kadar tutuklu kalacağını bildirdi.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, Mahkeöe Sözcüsü, konuya ilişkin açıklamasında, "Vladivistok'taki Pervomaisky Bölge Mahkemesi, Amerikan askeri Gordon Black'in (Rusya ceza kanununun) 'Hırsızlık' suçunu düzenleyen maddesi uyarınca tutuklanmasına hükmetmiştir" dedi. ABD Ordusu ise dün yaptığı açıklamada, askeri gözaltına alındığı konusunda bilgilendirildiklerini belirtti. Ordu, askerin ismini resmi olarak açıklamadı.

RUSYA BASINI: BİRLİKTE YAŞADIĞI KADINDAN 200 BİN RUBLE ÇALDI

Kimliğinin açıklanmaması koşuluyla açıklama yapan ABD'li bir yetkili ise askeri Güney Kore'de konuşlu olduğu bilgisini verdi. Bir başka ABD'li yetkili ise askerin bir kadından hırsızlık yapmakla suçlandığını belirtti. Rusya'nın günlük Izvestia gazetesi, ismini vermediği bir kaynağa dayanarak aktardığı haberinde, görev yeri Güney Kore'de olan bir çavuşun, internette Vladivostoklu bir kadınla tanıştığını, ikilinin bir süre birlikte yaşadığını ve askerin kadından 200 bin ruble (2 bin 196 ABD doları) çaldığını yazdı.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Etiketler Rusya gözaltı abd asker