ABD Adalet Bakanlığı, Google'a dava açtı

ABD Adalet Bakanlığı, dijital reklam sektöründeki hakimiyetine yönelik her tehdidi ortadan kaldırmak için rekabete aykırı ve yasa dışı yöntemler kullandığını iddia ettiği Google'a dava açtı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Adalet Bakanlığı, Kaliforniya, Colorado, Connecticut, New Jersey, New York, Rhode Island, Tennessee ve Virginia eyaletlerinin başsavcılarıyla birlikte Google'a 'antitröst' davası açtı.

ABD Adalet Bakanlığından yapılan açıklamada, çok sayıda dijital reklam teknolojisi ürününü tekeline alan Google'ın sektördeki hakimiyetine yönelik her türlü tehdidi ortadan kaldırmak veya ciddi şekilde azaltmak için rekabete aykırı, dışlayıcı ve yasa dışı yöntemler kullandığı iddia edildi.

Son 15 yılda Google'ın, satın almalar yoluyla reklam teknolojisindeki rakiplerini etkisiz hale getirdiği veya ortadan kaldırdığını belirten bakanlık, şirketin daha fazla yayıncıyı ve reklamcıyı ürünlerini kullanmaya zorlamak için dijital reklam pazarlarındaki hakimiyetini kullandığı ve rakip ürünlerin kullanılmasını engellediğini vurguladı.

ABD Adalet Bakanlığı, 2020'de de arama ve arama reklamcılığını tekelleştirdiği için Google'a antitröst davası açmıştı. (HABER MERKEZİ)