ABD Adalet Bakanı: Trump'ın evine FBI baskınını ben onayladım

ABD Adalet Bakanı Merrick Garland, eski başkan Trump'ın malikanesine yapılan baskınla ilgili arama emri çıkarılması kararını kendisinin onayladığını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Adalet Bakanı Merrick Garland, Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ajanlarının eski ABD Başkanı Donald Trump’ın malikanesine düzenlediği baskınına ilişkin ilk defa konuştu. 

Ülkede büyük tartışmalara neden olan baskınla ilgili “Arama emri çıkarılması kararını şahsen onayladım” diyen Garland, bu emir için olası bir nedenin gerekli görülmesi üzerine federal bir mahkeme tarafından yetkilendirildiğini belirtti.

AA'nın haberine göre “Hem arama emri hem de FBI’nın aldığı malzeme listesinin kopyaları, arama sırasında olay yerinde bulunan eski Başkan'ın avukatına aynı gün verildi" ifadelerini kullanan ABD Adalet Bakanı, tartışmaları bitirmek üzere arama emri ve el konulan malzemelerle ilgili gizliliğin kaldırması talebiyle Florida bölge mahkemesine başvuru yaptıklarını da duyurdu.

Yaklaşık 40 FBI ajanının 9 saatten fazla süren aramasında Trump’ın Florida’daki Mar-a-Lago malikanesinden 12 kutu kanıt toplandığı belirtilmişti. (HABER MERKEZİ)