ABD Açık tek erkeklerde şampiyon Medvedev

ABD Açık Tenis Turnuvası tek erkekler finalinde Daniil Medvedev, dünya 1 numarası Novak Djokovic'e set dahi vermeden kupaya uzandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Açık Tenis Turnuvası tek kadınlar finalinde henüz 18 yaşındaki  Emma Raducanu'nun şampiyon olmasının ardından dün gece tek erkekler finali oynandı. Karşılaşmanın favorisi Novak Djokovic, tenis hayatının en kötü ve dayanıksız oyunlarından birine imza atarak, karşılaşmadan 3-0 yenik ayrıldı.
Sırp raket Djokovic'i her üç sette de 6-4 yenen 25 yaşındaki Rus raket Daniil Medvedev, şimdiye kadar tek erkeklerde kupayı alan üçüncü Rus oyuncu olarak tarihe geçti.

TARİHE GEÇME FIRSATINI KAÇIRDI

34 yaşındaki Djokovic ise 1969'da Rod Laver'dan bu yana, aynı yıl içinde Avusturalya, Fransa ve Wimbledon Açık tenis turnuvalarından sonra ABD Açık'ı da kazanan oyuncu olma peşindeydi.

Maçtan sonra seyircilerin karşısına gelen Djokovic, Medvedev'i tebrik ederek, "Harika bir maç ve turnuvaydı. Eğer bu şampiyonluğu hak eden biri varsa o sendin, iyi oynadın" diye konuştu. Djokovic'in seyircinin destek alkışı sonrası gözyaşını tutamadığı görüldü.

Medvedev de Djokovic'e seslenerek, "Benim için, sen tarihteki en iyi oyuncusun" ifadesini kullandı. (HABER MERKEZİ/AA)