AB: Rusya'nın ilhak açıklamasını reddediyor ve kınıyoruz

Rusya'nın Ukrayna'daki dört bölgeyi ilhak etmesine tepki gösteren Avrupa Birliği'nin açıklamasında "İlhakı kesin bir şekilde reddediyor ve kınıyoruz" denildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avrupa Birliği, Rusya'nın Ukrayna'daki Donetsk ve Lugansk Halk Cumhuriyetleri ile Herson ve Zaporijya'yı ilhak etmesine karşı açıklama yaptı. Düzenlenen referandumlara ve imzalanan anlaşmalara tepki gösterilen açıklamada, "Rusya'nın Ukrayna'nın bağımsızlığını ihlal etmek üzere mimarlığın yaptığı yasadışı referandumları asla tanımayacağız. Rusya'nın Donetsk, Luhansk, Zaporijya ve Herson'u yasadışı şekilde ilhak etmesini kesin bir şekilde reddediyor ve kınıyoruz" denildi. 

Avrupa Komisyonu tarafından yapılan açıklamada, "Kırım, Kherson, Zaporizhzhia, Donetsk ve Luhansk Ukrayna'dır. AB bu yasadışı ilhakı asla tanımıyor ve tanımayacak. Rusya'ya karşı yaptırımlarımızı güçlendiriyoruz ve ne kadar sürerse sürsün Ukrayna'ya güçlü destek vermeye devam edeceğiz" ifadeleri kullanıldı.

AB Komisyonu Başkanı Ursula Von Der Leyen de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Putin'in ilan ettiği yasadışı ilhak hiçbir şeyi değiştirmeyecek. Rus işgalciler tarafından yasadışı olarak işgal edilen tüm bölgeler Ukrayna topraklarıdır ve her zaman bu egemen ulusun bir parçası olacaktır" ifadelerini kullandı.

Avrupa Parlamentosu Başkanı Roberta Metsola da bir video paylaşarak, "Rusya'nın sahte referandumlarını tanımıyoruz. Kremlin'in yasadışı ilhakını tanımıyoruz" dedi. (HABER MERKEZİ)