AB Konseyi Başkanı Michel'in Odessa ziyaretinde füzeli saldırı

AB Konseyi Başkanı Michel'in Odessa'ya ziyareti sırasında kente füzeli saldırı düzenlendiği açıklandı. Odessa limanlarının abluka altında olması nedeniyle buğday ihraç edilemediği de kaydedildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel'in Ukrayna'nın Karadeniz'deki liman kenti Odessa'ya dün yaptığı ziyaret sırasında kentin füzelerle hedef alındığı açıklandı.

Ukrayna'nın resmi haber ajansı Ukrinform'un haberine göre, Ukrayna Başbakanı Denis Şmihal'in Michel'le birlikte kentte Rus füzelerinin hedef aldığı binaları gözlemlerken saldırının yapıldığı belirtildi. Ukrinform, söz konusu ziyaretten fotoğraflara da yer verdi.

Ukrayna Başbakanı Denis Şmihal de Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Odessa ziyareti sırasında Rus füzelerinin kente atıldığını ve bu nedenle ziyaretin yarıda kesildiğini belirtti. Michel'le sığınaktan bir fotoğrafını da yayınlayan Şmihal, "Gerçek bir arkadaşın ziyaretinden memnun olduğunu" da ifade etti.

AB Konseyi Başkanı Michel, Odessa ziyareti sırasında limanlardan tahıl, buğday ve mısır ihracatının yapılamadığını belirtti. Michel, “Bu çok ihtiyaç duyulan gıdalar, limanların ablukası nedeniyle mahsur durumda. Savunmasız ülkeler için dramatik sonuçlara neden oluyor. Küresel bir tepkiye ihtiyacımız var" açıklaması yaptı.

'ODESSA LİMANLARI ÇALIŞMIYOR'

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ise Odessa limanında Rus ablukasının sona ermesi için uluslararası topluma çağrıda bulundu. Zelenskiy, dün yaptığı açıklamada "On yıllardır ilk kez Odessa'da olağan bir liman çalışmıyor. Muhtemelen bu, İkinci Dünya Savaşı'ndan beri Odessa'da hiç olmadı. Dünyada birçok ülke zaten gıda kıtlığının eşiğinde, tarımsal ihracatımız olmadan durum zamanla korkunç hale gelebilir" dedi. (DIŞ HABERLER)