AB, depremzedeler için 16 Mart’ta bağışçılar konferansı düzenleyecek

Avrupa Birliği, Maraş merkezli depremlerin ardından Türkiye ve Suriye’deki depremzedeler için düzenlenecek olan bağışçılar konferansının 16 Mart'ta yapılacağını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avrupa Birliği (AB) Maraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerindeki depremlerin ardından Türkiye ve Suriye’deki depremzedeler için düzenleneceği açıklanan bağışçılar konferansının 16 Mart’ta yapılacağını duyurdu. 

AA’nın haberine göre, AB dönem başkanı İsveç'in Dışişleri Bakanı Tobias Billström, konuyla ilgili açıklamasında, Maraş merkezli depremlerin ardından Türkiye ve Suriye'deki depremzedeler için uluslararası toplumdan bağış toplamak üzere, Belçika'nın başkenti Brüksel'de yapılacak bağışçılar konferansının tarihini 16 Mart olarak açıkladı.

‘ELİMİZDEN GELENİ YAPMAK İSTİYORUZ’

AB ülkelerinin dışişleri bakanlarını bir araya getiren Dış İlişkiler Konseyi toplantısının girişinde depremlerle ilgili açıklamada bulunan Billström, İsveç’in AB dönem başkanlığı süresince ‘yıkıcı depremle ilgili elinden geleni yapmak istediğini’ belirtti.

Tobias Billström, konferansın AB Komisyonu ile birlikte düzenleneceğini ve ‘depremin korkunç sonuçlarını mümkün olduğunca hafifletmenin amaçlandığını’ söyledi.

İsveç Dışişleri Bakanı Billström, "Bu konferansa yüksek düzeyde katılım bekliyoruz, ayrıca Türkiye ve Suriye halkı için elimizden gelenin en iyisini yapmak için daha fazla para toplayabilmeyi umuyoruz" dedi. (DIŞ HABERLER)