AB, deprem nedeniyle Suriye'ye uyguladığı yaptırım muafiyetini uzattı

Avrupa Birliği Konseyi, 6 Şubat Maraş depremleri nedeniyle Suriye'ye uygulanan yaptırımlardaki muafiyetlerin 6 ay uzatıldığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avrupa Birliği'nin (AB) Maraş depremleri sebebiyle Suriye'ye uyguladığı yaptırımlardaki muafiyetler insani yardımların hızlıca ulaştırılması için 6 ay uzatıldı.

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre, AB Konseyi'nden konuya ilişkin yapılan açıklamada, 23 Şubat 2023 tarihinde yaptırımların bir kısmı için 6 aylığına başlatılan muafiyetlerin 24 Şubat 2024 tarihine kadar uzatıldığı bilgisi paylaşıldı. Söz konusu muafiyetlerin, yaptırım listesindeki bazı kişi ve kuruluşlara uygulanan 'varlıkların dondurulması ve ekonomik kaynak ile fon sağlanmasına yönelik yasakları' içerdiği kaydedildi.

AVRUPA BİRLİĞİ, 2011'DEN BU YANA SURİYE'YE YAPTIRIM UYGULUYOR

AB Konseyi'nden yapılan açıklamada, yaptırımlardan muafiyet kararının amacın uluslararası yardım kuruluşlarının ve Suriye'de insani yardım faaliyetleri yürüten belirli kategorilerdeki aktörlerin operasyonlarını kolaylaştırma amacı taşıdığı vurgulandı.

AB, iç savaşın çıktığı 2011'den bu yana Suriye yönetimi ve onu destekleyenlere yaptırım uyguluyor. AB yönetimi, yaptırımların gıda, ilaç veya tıbbi malzeme ihracatını kapsamadığını belirtiyor. (DIŞ HABERLER)