AB Büyükelçisi Landrut İzmir'de HDP'yi ziyaret etti

HDP'ye yönelik saldırının ardından İzmir il örgütünü ziyaret eden AB Türkiye Delegasyonu Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut ve beraberindeki heyet taziye dileklerini iletti.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - HDP İzmir İl Örgütü'ne Onur Gencer tarafından düzenlenen ve parti üyesi Deniz Poyraz'ın öldürüldüğü saldırının ardından Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Büyükelçisi Nikolaus Meyer-Landrut ve beraberindeki heyet partiyi ziyaret etti. Ziyarette Büyükelçi Landrut'a AB Basın Müşaviri Miray Akdağ, AB Delegasyonu Birim Başkanı Alexander Fricke, AB Delegasyonu Proje Yöneticisi Lisa Westling, büyükelçilik çevirmeni Yeşim Boyalar da eşlik etti.

TAZİYE DİLEKLERİNİ SUNDU

HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, HDP İzmir İl Eş Başkanları Kadir Baydur ve Besriye Tekgür ile il yöneticileri ile görüşen heyet daha sonra basın mensuplarına açıklamada bulundu. AB Büyükelçisi Nikolaus Meyer Landrut, saldırıyı kınayarak, Poyraz ailesine taziyelerini sunduklarını söyledi. Landrut ayrıca HDP üye ve yöneticilerine de başsağlığı diledi.

Büyükelçi Landrut'a dayanışma göstermelerinden dolayı teşekkürlerini sunan HDP İl Eşbaşkanı Besriye Tekgür ise saldırının tüm Türkiye halklarına ve demokrasisine yapıldığını belirterek, iktidar ve etrafındakilerin muhaliflere karşı söylemlerini daha dikkatli kullanmaları gerektiğini ifade etti. Konuşmaların ardından toplantı basına kapalı bir şekilde devam etti. (DUVAR)