Aaliyah'ın şarkıları ölümünün 20. yıldönümünde ilk kez dijitalde

R&B müziğin en ünlü isimlerinden Aaliyah'ın satış rekorları kıran albümleri 20 yıldır dijital müzik platformlarında yer almıyordu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 2001 yılında geçirdiği uçak kazasında hayatını kaybeden R&B şarkıcısı Aaliyah’ın şarkıları sanatçının ölümünden 20 yıl sonra ilk kez dijital müzik platformlarında yayınlanmaya başlandı. Sanatçının mirasçıları ile amcası ve yapımcısı olan Barry Hankerson arasındaki ihtilaf nedeniyle yayınlandığı dönemde çoğu hit olan albümler bugüne dek çevrimiçi platformlarda yayınlanamamıştı. Ağustos ayının başında Hankerson’un şirketi Blackground, şarkıların yayınlanacağına dair bir duyuru yaptı. Aaliyah’ın her ikisi de platinyum albüm ödülleri almış olan 1994 tarihli ‘Age Ain't Nothing But A Number’ ve 1996 tarihli ‘One in a Million’ albümleri 20 Ağustos’ta çevrimiçi platformlarda yayınlanır yayınlanmaz on milyonlarca dinleyici tarafından dinlendi.

Henüz 22 yaşında hayatını kaybeden Aaliyah, kısa müzik hayatına üç albüm sığdırdı. 30 milyondan fazla satışla R&B tarzında satış rekorları kıran albümleriyle genç sanatçı, ayrıca ‘Romeo Ölmeli’ ve ‘Lanetliler Kraliçesi’ gibi gişede başarılı filmlerde başrol oynadı. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)