AA: Yunanistan, adalara zırhlı araç sevkiyatı yaptı

AA'nın güvenlik kaynaklarına dayandırdığı haberinde, Yunanistan'ın Ege'deki Gayri Askeri Statüdeki Adalar'a zırhlı araç sevk ettiği belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yunanistan'ın Ege'deki Gayri Askeri Statüdeki Adalar'a (GASA) zırhlı araç sevk ettiği ileri sürüldü. AA'nın güvenlik kaynaklarına dayandırdığı haberinde, Ege'de görev uçuşu yaptığı belirtilen Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) ait insansız hava araçlarının bir hareketlilik tespit ettiği, Yunanistan'a ait iki çıkarma gemisinin Midilli ve Sisam'a seyir halinde olduğunu belirlediği iddia edildi. 

Görüntülere göre, söz konusu gemilerin GASA statüsündeki Midilli'ye 23, Sisam'a ise 18 taktik tekerlekli zırhlı araç sevkiyatı gerçekleştirdiği aktarıldı. AA'ya konuşan kaynaklar, söz konusu sevkiyatın uluslararası hukuka aykırı olduğunu vurguladı ve "Yunanistan'ın tüm davetlere karşılık toplantılara dahi katılmaması ve bu tarz provokasyonları yapması tansiyonu kimin artırdığının, kimin uzlaşmaz, saldırgan ve hukuksuz faaliyetler içinde olduğunun açık göstergesidir" değerlendirmesinde bulundu.