AA: İYİ Parti'de listeye tepkili olan vekiller grup toplantısına katılmayacak

İYİ Parti kurultayında "oy verilmeyecekler" listesi iddialarıyla ilgili tartışma devam ediyor. Listeye tepkili 10 vekil, TBMM grup toplantısına katılmama kararı aldı. Vekillerden 2'si toplantıya katılacak fakat arka sırada oturarak tepkisi gösterecek. Bir milletvekili, "Operasyonun sorumlularının bu partide yerinin olmadığını bu tavrımızla ilan ediyoruz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İYİ Parti kurultayında, Genel İdare Kurulu (GİK) üyeliği seçimi için "oy verilmeyecekler listesi oluşturulduğu" iddiaları üzerine bazı milletvekilleri, bugünkü İYİ Parti TBMM Grup Toplantısı'na katılmama kararı aldı.

Listeye tepkili milletvekilleri, 1 Ekim Perşembe günü Başkanlık Divanı'nın da belirlendiği GİK toplantısının ardından dün akşam saatlerinde toplantı yaptı.

İki saat süren toplantının ardından 10 milletvekilinin, tepki olarak partinin bugün yapılacak TBMM grup toplantısına katılmama kararı aldığı belirtildi.

Bu gruptan 2 milletvekilinin ise toplantıya katılacakları ve toplantı salonunda arka sıralarda oturarak tepkilerini gösterecekleri ifade edildi.

Partinin kuruluş ilkelerine geri dönmesini isteyen vekiller, bu sağlanana kadar tepkilerinin artarak devam edeceğini söyledi.

Partilerinden vazgeçmediklerini vurgulayan vekillerden biri, "Bu ciddi bir tepki. Bu hareketimizle partimizin varlık sebebi olan parti içi demokrasinin yeniden tesis edilmesini istiyor, ayak oyunlarının, operasyonun sorumlularının bu partide yerinin olmadığını bu tavrımızla ilan ediyoruz" dedi. (ANKARA/AA)

Etiketler İYİ Parti