A Milli Takım'da korona sayısı 16'ya yükseldi

Futbolcu Orkun Kökçü'nün de Covid-19 testinin pozitif çıkmasıyla A Milli Takım'da koronaya yakalananların sayısı 16 oldu. Prof. Mehmet Ceyhan, "Her futbolcuya pozitif muamelesi yapılmalıdır" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - A Milli Takım'daki korona virüsü vakaları artmaya devam ediyor. Hollanda'da Feyenoord forması giyen milli futbolcu Orkun Kökçü de Covid-19 testinin pozitif çıktığını açıkladı. Twitter paylaşımı ile takipçilerini bilgilendiren Kökçü, "Maalesef korona testim pozitif çıktı. Umuyorum en kısa zamanda iyileşip sahalara döneceğim" ifadelerini kullandı.

Taylan Antalyalı, Emre Kılınç, Yusuf Yazıcı, Zeki Çelik, Nazım Sangare, İrfan Can Kahveci, Merih Demiral, Cenk Tosun, Kaan Ayhan, Dorukhan Toköz, Deniz Türüç, Kenan Karaman, Çağlar Söyüncü, Enes Ünal ve Mert Müldür'ün ardından Kökçü'nün de korona olmasıyla takımdaki pozitif sayısı 16'ya yükseldi.

MEHMET CEYHAN: TAZMİNAT DAVASI AÇMA HAKKI DOĞMUŞTUR

Durumu değerlendiren Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, takımda bir süper bulaştırıcı olması ihtimali üzerinde durdu. Her futbolcuya pozitifmiş gibi muamele yapılması gerektiğini belirten Ceyhan, "Aylar önce bu durumun oluşacağını söyledim diye hakkımda bildiri yayınlayan futbol federasyonu kendine bir pandemi danışma kurulu oluşturmalıdır" dedi. Ceyhan ayrıca, kulüplerin Türkiye Futbol Federasyonu'na tazminat davası açma hakkı doğduğunu ifade etti.

Mehmet Ceyhan


Twitter hesabından paylaşımlarda bulunan Ceyhan, "Milli takımda bir süper bulaştırıcı olmalı. Testin duyarlılığının düşük olması dikkate alındığında, takımın tamamının virüsü aldığı kabul edilmeli. Yusuf Yazıcı 2. kez pozitifleşti. Böyle bir durum gelişmiş bir ülkede kabul edilemez. Bu tabloya bakınca, kaynağın bir süper bulaştırıcı olduğunu tahmin etmek zor değil. Şimdi ne yapılabilir:

- Negatif dönenler dahil, milli takıma giden her futbolcuya pozitif muamelesi yapılmalıdır,
- Aylar önce bu durumun oluşacağını söyledim diye hakkımda bildiri yayınlayan futbol federasyonu kendine bir pandemi danışma kurulu oluşturmalıdır,
- Kamplarda birlikte yemek yenmemeli ve maç toplantılarında maske ve mesafe önlemlerine uyulmalıdır.

Kulüplere gerekli önlemleri almayan, pandeminin kontrolü için bilimsel yanlışlar yapan futbol federasyonuna tazminat davası açma hakkı doğmuştur" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)