92 saat sonra enkazdan el sallayarak çıktı

Depremin vurduğu kentlerde arama kurtarma çalışmaları 5. gününde. Maraş'ta Hatice Özçelebi kızı Sultan'la, Hatay'da Tolga Doğan 5 yaşındaki kızıyla, 10 günlük Yağız Ulaş annesiyle kurtarıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Maraş Pazarcık ve Elbistan merkezli depremlerin üzerinden 90 saati aşkın bir süre geçti, arama kurtarma çalışmaları sürüyor. 

UMKE, Polis Arama Kurtarma ve Zonguldak Belediyesi ekipleri, çalışmalarını merkez Maraş Onikişubat ilçesi Hayrullah Mahallesi'nde yıkılan 5 katlı Manolya Apartmanı'nın enkazından ses gelmesi üzerine buraya yoğunlaştı. 

Enkaz altında bulunan kanser hastası anne Hatice (65) ve kızı Mihriban Sultan Özçelebi (33) ile iletişim kuruldu. Çalışmanın ardından Hatice ve Mihriban Sultan Özçelebi, enkazdan yaralı olarak çıkarıldı.

Mihriban Sultan Özçelebi ise kendisini kurtaran ekipleri eliyle selamladı.

Hatay Cebrail Mahallesi 23 Sokak 13 numaralı apartmanda da enkaz altına kalan 40 yaşındaki Tefik Atraş 90. saatte sağ çıkarıldı.

BABA VE 5 YAŞINDAKİ KIZI KURTARILDI

Hakkari UMKE görevlileri de HATAY Odabaşı Mahallesi Gürsel Sokak'taki Prestij Asi Apartmanı'nın enkazında çalışma yürüttü. Ekipler, depremden 90 saat sonra Tolga Doğan ve 5 yaşındaki kızını sağ çıkardı.

Yine Hatay'da İstanbul Büyükşehir Belediyesi arama kurtarma ekipleri, Yağız Ulaş isimli 10 günlük bebeği, depremden yaklaşık 90 saat sonra annesiyle enkazdan kurtardı.

Esenler Belediyesi arama kurtarma ekibi ESKAT ise Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde Çiğdem 2 Apartmanı'nın enkazında yapılan kurtarma çalışmalarında 45 yaşındaki Canan Geçeci'yi yaralı olarak kurtardı. (HABER MERKEZİ)