9. Arjen Arî Şiir Ödülü’nün sahibi Bahadîn Akhan oldu

Çağdaş Kürtçe şiirin önemli isimlerinden Arjen Arî adına verilen şiir ödülünün bu yılki sahibi Bahadîn Akhan oldu. Ödül töreninin ne zaman düzenleneceği önümüzdeki günlerde açıklanacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sor Yayınları ile Arjen Arî ailesinin düzenlediği Arşen Arî Şiir Ödülleri açıklandı. Kürt Dil Bayramı gününde yapılan açıklamada, “Bugün Kürt Dil Bayramı. Yarışma ve yayınevi adına kutluyor ve bu yarışmanın daha birçok güçlü kalemi Kürt edebiyatına kazandırmasını ve o gençlerle Kürt edebiyatının daha ilerilere taşınmasını umut ediyoruz” denildi.

Bu yıl 9. kez düzenlenen yarışmanın jürisinde Îrfan Amîda, Necla Arî, Hatice Kılıç, Hamid Omerî ve Rêdûr Dîjle yer aldı. Jüri, “An jî gilî gotinên li ser hatinê” (Ya da gelmeye dair söylemler) isimli dosyası ile Bahadîn Akhan'ı ödüle layık gördü.

RAGIP ZARAKOLU’NA ONUR ÖDÜLÜ

Bu yıl, yazar Ragıp Zarakolu’nun Onur Ödülü’ne layık görüldüğünü belirten açıklamada, “Sayın Zarakolu hayatı boyunca hep Kürt halkının hak eşitliği için kalemi ile mücadele etmiş, en zor dönemlerde her türlü baskı ve cezayı göze alarak Kürt tarihi ve kültürü ile ilgili yayıncılık yapmakta ısrar etmekten geri durmamıştır” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada ayrıca, “Her yıl olduğu gibi bu yıl da kadın-erkek şairleri önümüzdeki yıl devam edecek olan yarışmaya katılmaya, Kürt kurum ve kuruluşlarını da yarışmayı sahiplenmeye çağırıyoruz” denildi. 

Ödül töreninin ne zaman düzenleneceği önümüzdeki günlerde açıklanacak.