82 yaşında TikTok'tan emekli oldu

Amerika’da bir süpermarkette çalışan 82 yaşındaki savaş gazisi Warren Marion, TikTok kampanyasıyla emekli oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Amerika’da süpermarket zinciri Walmart’ta çalışan 82 yaşındaki Warren Marion isimli bir savaş gazisi, TikTok sayesinde emekli oldu. Marion için GoFundMe sitesinde başlatılan kampanyaya yaklaşık 110 bin dolar bağışlandı.

BBC Türkçe'nin aktardığı habere göre, TikTok üzerinden organize edilen kampanya, Marion’ı tanıyan ve uygulamada 300 bine yakın takipçisi olan Rory McCarty tarafından başlatıldı. Uygulamada 300 bine yakın takipçisi olan McCarty, Marion için başlattığı GoFundMe sitesindeki kampanyanın amacını “istediği şeyler yapabilmesini sağlamak” olarak açıkladı. McCarty GoFundMe sayfasında, "Bir iş yeri sahibi olarak, bu küçük yaşlı adamın hala çalıştığını görünce hayrete düştüm. Sekiz ila dokuz saatlik vardiyalarda çalışıyor" diyerek Warren Marion’ın durumunu anlattı. 

Bir haşere imha şirketi olan Rory McCarty, TikTok'ta gördüğü bir hikâyenin kendisine Marion'a yardım etmek için ilham verdiğini söyledi. O hikâyede de yine 82 yaşındaki bir Walmart çalışanı, çok paylaşılan bir video ve sonrasındaki bağış kampanyası sayesinde işi bırakabilecek refaha ulaşıyor. 

KAMPANYA BAŞARILI OLDU

Kampanyanın başarılı olmasının ardından geçen hafta, 82 yaşındaki Marion ihbar süresini tamamladıktan sonra işteki son gününü bitirdi ve emekli oldu. Marion’un emekliliğinin ilk anları yerel medya tarafından da görüntülendi.

Aralık ayında Cumberland Times gazetesine konuşan Marion, bu parayla evinin taksitlerini ödeyeceğini ve Florida’daki çocuklarını ziyaret edeceğini söyledi. Marion yaşadıklarını, "Size söyleyebileceğim tek şey, gençliğimde yaptıklarım için Tanrı'nın beni kutsadığıdır" diyerek anlattı. 

Etiketler emekli tiktok