81 yaşında resim bölümünde ikinci oldu

81 yaşındaki Hamdi Balkaş, hayali olan resim bölümünde öğrenim görerek bölüm ikincisi oldu. Rahatsızlığı nedeniyle Balkaş, bu yıl mezun olamasa da mezuniyet töreninde cübbe giyip kep fırlatacak.

Hamdi Balkaş
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümünden mezun olan Hamdi Balkaş, 1973-1997 yıllarında İstanbul ve Kastamonu'da biyoloji öğretmenliği yaptı. Resme ilgisi bulunan Balkaş, bu alanda eğitim görmek istese de bir türlü gerçekleştiremedi.

Emekli olduktan sonra Kastamonu'nun Araç ilçesindeki köyüne yerleşen Balkaş, burada resim yapmaya başladı. Balkaş, zamanla teknik olarak yetersiz kaldığını düşünerek üniversitede eğitim almak istedi. 81 yaşındaki Balkaş, Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Resim Bölümü'nü ikincilikle bitirdi.

Hamdi Balkaş, resim bölümü öğrencilerinden de destek gördüğünü anlattı. 

CÜBBE GİYİP KEP FIRLATACAK

AA'nın haberine göre, Balkaş, rahatsızlığı nedeniyle eğitimine bir süre ara vermek zorunda kaldı. Bu nedenle bu yıl mezun olamadı. Buna rağmen bölüm ikincisi olan Balkaş, mezun olamasa da mezuniyet töreninde cübbe giyip kep fırlatacak. Birlikte öğrenim gördüğü öğrencilerin bu yıl mezun olduğunu belirten Balkaş, "Ben de Allah kısmet ederse seneye mezun olacağım. Cide ilçesinde denize karşı bir evim var, terasa oturup resim yapacağım. Çocuklarım hastalığımdan dolayı okula gelmemi istemiyor. Eşim de destek vermiyor, endişeli. 'Senin gibi hasta olan insanlar için iyi bir şey değil' diyorlar ama ben onları dinlemiyorum" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

Etiketler Kastamonu resim