8 milyon lira harcanan polis okulu açılmadan çürümeye terk edildi

Çorum'da temeli 1994 yılında atılan ve dönemin parasıyla 8 milyon lira harcanan, 2013 yılında ise ikinci kez ihalesi yapılan polis okulu çürümeye terk edilmiş durumda.

Google Haberlere Abone ol

ÇORUM - 27 yıl önce inşaatına başlanılan ve 23 yıldır bir çivi dahi çakılmayan polis okulu inşaatı boş ve atıl bir şekilde bekletiliyor. Konu ile ilgili açıklamada bulunan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorum İl Başkanı Mehmet Tahtasız, çeyrek asırdır sürüncemede bırakılan binanın çürümeye terk edildiğini belirterek, "83 milyon vatandaşımızın vergilerinden oluşan bütçeyi bu şekilde çar-çur etmeyin. Bu parada tüyü bitmemiş yetimin hakkı var. Verilen sözler yerine getirilmeli ve polis okulu bir an önce tamamlanarak hizmete açılmalıdır" dedi.

CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız, beraberinde Merkez İlçe Başkanı Ulaş Tokgöz, İl Saymanı Nevzat Biçer ve İl Bilişim Sorumlusu Ali Bükücü ile birlikte Polis Okulu inşaatı alanında incelemeler yaptı.

YENİ İHALE BEKLEMEDE

Büyük paralar harcanarak yapılan binanın çatısının çöktüğünü, duvarların yıkılmaya başladığını, camların kırık olduğunu anlatan Tahtasız, binanın 2015 yılında tahsis işlemlerinin gerçekleştirildiğini ve Emniyet Genel Müdürlüğü yatırım programına alınmasına rağmen boş ve atıl vaziyette bulunduğunu söyledi.

Binanın artık çürümek özere olduğunu söyleyen CHP İl Başkanı, inşaattan vazgeçilerek yeni bir polis okulu inşaatına başlandığını belirterek, şu açıklamayı yaptı: "Çorum’da yaptırılacak olan Polis Okulu’nun proje çalışmaları halen sürüyor. Karaca köyü sınırları içerisinde 130 dönüm arazi Emniyet Genel Müdürlüğü'ne tahsis edilmiştir. Tahsisin gerçekleşmesinin ardından Maliye Bakanlığı tarafından Polis Okulu yatırım programına alınmıştır. Polis Meslek Okulu yapım işi proje ihalesi 7 Ekim 2013 tarihinde yapılmıştır. Ancak polis okulunun yeni binası konusunda da herhangi bir çalışma yoktur.”