8 ilde 'MOSSAD' operasyonu: 33 gözaltı

İstanbul merkezli 8 ilde casusluk faaliyetleri içinde olabilecekleri iddia edilen 33 kişi gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail İstihbarat Servisi için Türkiye'de yabancı uyruklulara yönelik casusluk faaliyetleri içinde olabilecekleri öne sürülen 33 kişi İstanbul merkezli 8 ilde düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

DHA'nın haberine göre,  İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında, İsrail İstihbarat Servisi'nin Türkiye'de ikamet eden yabancı uyruklulara yönelik 'keşif, takip, darp ve adam kaçırma'ya yönelik amaçlarının olduğu iddia edildi. Soruşturma kapsamında 46 kişi hakkında gözaltı talimatı verildi. 

Bu sabah İstanbul'un Bahçelievler, Bağcılar, Esenler, Arnavutköy, Küçükçekmece, Eyüpsultan, Sultangazi, Esenyurt, Kağıthane, Bakırköy, Başakşehir, Zeytinburnu, Büyükçekmece, Fatih, Beylikdüzü ilçeleri ile Ankara, Kocaeli, Hatay, Mersin, İzmir, Van ve Diyarbakır’da 57 ayrı adrese operasyon düzenledi. Operasyonlarda 33 şüpheli gözaltına alındı. Diğer şüphelileri yakalama çalışmaları sürüyor.

Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda 143 bin 830 Euro, 23 bin 680 dolar nakit para, muhtelif miktarda farklı ülkelere ait nakit para, 1 adet adet ruhsatsız tabanca, çok sayıda fişek ve dijital materyal ele geçirildi.

İsrail istihbarat servisi yetkililerinin şüphelilerle sosyal medya üzerinden iletişime geçtiği, savaştan sonra Filistin lehine çalışmalar yapan İsrail ve Filistinli aktivistlerin isim bilgilerini vererek bu kişileri takip etmelerini istediği iddia edildi.

Şüphelilerin aldıkları isim bilgileri doğrultusunda hedef kişileri takip ettiği, bazı kişilerin fotoğraflarını çekerek bu kişilere ait bilgileri İsrail ile paylaştığı öne sürüldü.

ALTUN'DAN ERDOĞAN HATIRLATMASI: BUNLAR TÜRKİYE'Yİ TANIMIYORLAR

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, operasyonla ilgili olarak sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 6 Aralık'ta söyledi şu sözleri hatırlattı:

"Bunlar demek ki Türkiye'yi tanımıyorlar. Türkleri tanımıyorlar. Bizi tanımıyorlar. Böyle bir yanlışa tevessül etmeleri halinde şunu bilmeleri gerekir ki bunun bedelini, bunun faturasını çok ama çok ağır öderler. Türkiye'de böyle bir adımı atmaya eğer cüret ederlerse bunun bedelini, bir daha bellerini doğrultamayacak surette, ödemeye mahkum olurlar. Böyle bir işe kalkışanlar bunun sonuçlarının son derece ciddi olabileceğini unutmamalıdır. Türkiye’nin hem istihbarat hem güvenlik alanında aldığı mesafeyi dünyada bilmeyen yoktur. Ayrıca biz dün kurulmuş bir devlet değiliz. Bunu da kimsenin aklından çıkartmaması gerekir.” 

Ne olmuştu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlamıştı. İsrail'in Türkiye'nin de dahil olduğu bazı ülkelerde yaşayan Hamas üyelerine yönelik suikast planları olduğu iddiasına değinen Erdoğan, "Böyle bir yanlışa tevessül etmeleri halinde bedelini çok ama çok ağır öderler" demişti. (HABER MERKEZİ)

Etiketler casus gözaltı