8. Balkan Panorama Film Festivali'nde ödüller sahiplerini buldu

8. Balkan Panorama Film Festivali'nde kazananlar belli oldu. Ulusal Uzun Metraj Film Ödülleri'nde En İyi Film Ödülü, Ferit Karahan yönetmenliğindeki "Okul Tıraşı" filmine verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bu yıl 21-27 Mayıs tarihleri arasında İzmir'de gerçekleştirilen 8. Balkan Panorama Film Festivali, düzenlenen ödül töreniyle sona erdi. Festival kapsamında verilen Sarı Şemsiye ödülleri sahiplerini buldu.

Ödül törenine Buca Belediyesi Başkan Vekili Burcu Er Durmaz, Buca Belediye Başkan Yardımcısı Hatice Güral, Emel Göksu, Dolunay Soysert, Tim Seyfi, İştar Gökseven, Rıza Sönmez, Rıza Akın, Yeliz Kuvancı, İnanç Konukçu, Ferit Karahan, Murat Şenöy, Özcan Alper ve çok sayıda sinema sanatçısı katıldı.

Türkiye ve Balkan sinemasından 150 filmin izleyicilerle buluştuğu festivalde, 11 kategoride, 5 Ulusal Uzun Metraj Film, 5 Uluslararası Uzun Metraj Film, 5 Dario Moreno Uzun Metraj Filmi, 10 Ulusal Kısa Metraj Film, 10 Uluslararası Kısa Metraj Film olmak üzere toplam 35 film, Sarı Şemsiye Ödülü için yarıştı.

ULUSAL UZUN METRAJ FİLM ÖDÜLLERİ

Özcan Alper, Dolunay Soysert ve Nataşa Ninkoviç’in jüri üyeliğini yaptığı Sarı Şemsiye Ulusal Uzun Metraj Film dalında kazanan yapımlar ve isimler şöyle: 

  • EN İYİ FİLM: Okul Tıraşı (Ferit Karahan)
  • EN İYİ YÖNETMEN: Fikret Reyhan (Çatlak)
  • EN İYİ KADIN OYUNCU: Emel Göksu (Koridor)
  • EN İYİ ERKEK OYUNCU: Samet Yıldız (Okul Tıraşı)

ULUSLARARASI UZUN METRAJ FİLM ÖDÜLLERİ

Karadağlı yönetmen Nikola Vukčević, Kuzey Makedonyalı oyuncu Meto Jovanovski ve Bosna Hersekli oyuncu Fedja Štukan‘ın jüri üyeliğini yaptığı Sarı Şemsiye Uluslararası Uzun Metraj Film dalında kazanan yapımlar ve isimler şöyle: 

  • EN İYİ FİLM: O Artık Yaşamıyor (Yönetmen: Faruk Lončarevıć, Bosna Hersek)
  • EN İYİ YÖNETMEN: Srdjan Dragojević (Yukarısı Cennet, Sırbistan)
  • EN İYİ KADIN OYUNCU: Nataša Petrović - Sadece İnsan (Yönetmen: Igor Ivanov Izi, Kuzey Makedonya)
  • EN İYİ ERKEK OYUNCU: Ernö Fekete - Olduğun Gibi Mükemmelsin (Yönetmen: Peter Varsics, Macaristan)

DARİO MORENO ULUSLARARASI UZUN METRAJ FİLM ÖDÜLÜ

Slovenyalı yönetmen Andrej Koşak, Hırvat oyuncu Judita Frankoviç Brdar ve oyuncu Tamer Levent’ten oluşan jüri, Sarı Şemsiye Dario Moreno Uzun Metraj Film Ödülü'nü Natalija Avramoviç’in (Sırbistan) yönetmenliğini yaptığı "İlkbahar Şiiri" filmine verdi.

ULUSAL KISA METRAJ FİLM YARIŞMASINDA EN İYİ FİLM ÖDÜLÜ: 'ŞERO'

Sarı Şemsiye Ulusal Kısa Metraj Film kategorisinde jüri üyeliğini yönetmen Murat Şenöy, oyuncu Hande Katipoğlu ve oyuncu Yeliz Kuvancı yaptı. Bu dalda En İyi Film ödülü, Mustafa Efelti’nin yönetmenliğini yaptığı "Şero" filmine verildi.

ULUSLARARASI KISA METRAJ FİLM YARIŞMASINDA EN İYİ FİLM ÖDÜLÜ: 'TİNA’NIN SIKINTISI'

Yönetmen Sevgi Hirschhauser, oyuncu İnanç Konukçu ve oyuncu Tuğrul Tülek’in jüri üyeliğini yaptığı Sarı Şemsiye Uluslararası Kısa Metraj Film kategorisinde ise En İyi Film Ödülü'nü yönetmenliğini Radovan Petrović’in (Kuzey Makedonya) yaptığı "Tina’nın Sıkıntısı" aldı.