8. Balkan Panorama Film Festivali başlıyor

8. Balkan Panorama Film Festivali, 21-27 Mayıs 2022 tarihleri arasında düzenlenecek. Festival boyunca tüm gösterimler, söyleşiler ve etkinlikler halka açık ve ücretsiz yapılacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 8. Balkan Panorama Film Festivali, 21 Mayıs'ta İzmir'de başlıyor. T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteklediği festival, Buca Belediyesi’nin ev sahipliğinde yapılacak. Festival açılışına Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Mispah Demircan, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, Sinema Genel Müdürü Erkin Yılmaz, Buca Belediyesi Başkanı Erhan Kılıç, Macaristan ve Sırbistan Büyükelçileri, Festival Başkanları, 150’ye yakın yerli ve yabancı sinema sanatçısının katılması bekleniyor.

Festival kapsamında bir hafta boyunca 150’nin üzerinde film 250’den fazla seansta gösterilecek. Buca Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi (Pembe Köşk), İzmir Kültürpark’ta (Lozan Kapısı) açık havada ve Tarık Akan Gençlik Merkezi’nde ise üç sinema salonunda gösterimler, söyleşiler ve etkinlikler yapılacak. Ayrıca festival boyunca 9 Balkan ülkesinde yayın yapan 4 televizyon kanalı İzmir’den yayın yapacak. 

.

JÜRİ ÜYELERİ BELLİ OLDU

Beş ayrı jüri, ulusal ve uluslararası olmak üzere 11 ayrı dalda Sarı Şemsiye ödülünü verecek. Bu yılki festivalin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması için yönetmen Özcan Alper, oyuncu Dolunay Soysert ve Sırp oyuncu Nataša Ninković jüri üyesi olarak seçildi. Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması için Karadağlı yönetmen Nikola Vukčević, Kuzey Makedonyalı oyuncu Meto Jovanovski ve Bosna Hersekli oyuncu Fedja Štukan jüri üyeliği yapacak. Ulusal ve uluslararası yarışmada En İyi Film, En İyi Yönetmen, En iyi Kadın Oyuncu ve En İyi Erkek Oyuncu için Sarı Şemsiye ödülleri verilecek.

Festival boyunca tüm gösterimler, söyleşiler ve etkinlikler halka açık ve ücretsiz yapılacak. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)