8 ayda 3 kez el değiştiren Şafak Hastaneleri konkordato talep etti

Özel sağlık sektörünün köklü markalarından biri olan Avrupa Şafak Hastanesi konkordato talep etti. Mahkeme, şirkete yönelik 3 aylık geçici mühlet verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Şafak Hastaneler Grubu, özel sağlık sektörünün bilinen markalarından biri konumunda. Ancak, ekonomide yaşanan gelişmeler bu grubu da etkilemiş görünüyor. Özel Avrupa Şafak Sağlık Hizmetleri ve Ticaret AŞ adına konkordato talebi ile dava açıldı. Bakırköy 3. Asliye Tic. Mahkemesi’nde açılan dava sonrası mahkeme 3 aylık geçici mühlet kararı verdi.

Bu kararla birlikte anılan şirket, hacizlere karşı korumaya alınarak rahat bir nefes alma imkânı elde etti. Mahkeme, şirket faaliyetlerinin denetimi için de Bülent Sezgin, Dr. Birce Arslandoğan ve A. Rüya Özturan’ı komiser heyeti olarak atadı. Açılan davanın ilk duruşması 24 Mart’ta görülecek.

HİSSE 3 KEZ EL DEĞİŞTİRDİ

Öte yandan, şimdilerde konkordato talep eden şirketin hisseleri ile ilgili kritik gelişmelerin yaşandığı anlaşıldı. Kayıtlara göre, şirket hisseleri 8 ay içinde üç kez el değiştirdi. Şirketin tek sahibi geçen Şubat ayında Atakan Bekmezci oldu. Nisan ayına gelindiğinde ise şirketin tek sahibi Halil İbrahim Demir oldu. Ekim ayına gelindiğinde ise şirket eski sahibi olan Seçim Öztürk’e geçti.

Avrupa Şafak'ın sahibi Seçim Öztürk.

AÇILIŞINI DEMİREL YAPMIŞTI

1998 yılında, dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından açılışı yapılan Şafak Hastaneler Grubu bünyesinde 4 farklı hastane bulunuyor.

ATAKÖY HASTANESİ DE KONKORDATO İSTEDİ

Öte yandan, Özel Avrupa Şafak Sağlık Hizmetleri AŞ gibi, Halil İbrahim Demir’e ait Ataköy Sağlık Hizmetleri AŞ de aynı süreçte konkordato talep etti. Anılan şirketin komiser heyeti de Bülent Sezgin, Dr. Birce Arslandoğan ve A. Rüya Özturan’dan oluşuyor. (HABER MERKEZİ)